Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η στροφή προς Κεντροαριστερά

Πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα στο σύνολο των ψηφοφόρων, με το 55,9% να υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετακινηθεί προς την Κεντροαριστερά, ενώ το 37,8% διαφωνεί. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπέρ τάσσεται το 62,5% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και το 64,3% των άλλων κομμάτων.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις σε ένα συναφές με τα παραπάνω ζήτημα. Στο ερώτημα: «Οι αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζουν τον πρωθυπουργό στην προσπάθειά του να βρει ρεαλιστικές λύσεις για τα προβλήματα της χώρας» το 65,1% απαντάει «ναι και μάλλον ναι» και το 32,2% «όχι και μάλλον όχι».

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν όμως οι απαντήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με το υψηλό 54,4% να πιστεύει («ναι και μάλλον ναι») ότι οι αριστερές συνιστώσες εμποδίζουν τον Αλ. Τσίπρα να βρει ρεαλιστικές λύσεις. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 43,6%. Τέλος, το 83% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και το 63,4% των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων πιστεύει ότι οι συνιστώσες λειτουργούν ανασταλτικά στις προσπάθειες του πρωθυπουργού.


Σχολιάστε εδώ