Τελεσίγραφο 15 πρώην βουλευτών προς τη Συγγρού

Την περασμένη Δευτέρα, περί τους είκοσι πρώην βουλευτές μετείχαν σε δείπνο που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Αλέξανδρος», κοντά στην πλατεία Μαβίλη, μια… ανάσα από το πολιτικό γραφείο του Κ. Καραμανλή.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων που εκφράσθηκαν ήταν ότι πρέπει άμεσα να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακοπεί η πορεία φθοράς στην οποία μπήκε η παράταξη μετά την ήττα στις εκλογές. Υπογραμμίσθηκε δε η ανάγκη αφενός να προηγηθεί μια γενναία αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της προηγούμενης -κυρίως- τριετίας, και αφετέρου να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές σε δομές και πρόσωπα. «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αποκτήσει ένα νέο πολιτικό στίγμα. Πρέπει να αλλάξουμε σε όλα τα επίπεδα αν θέλουμε να ανακτήσουμε την επαφή και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», τονίσθηκε.

Αν και η αρχική απόφασή τους ήταν να περιμένουν να αποσαφηνιστεί το ευρύτερο πολιτικό τοπίο προκειμένου να κινηθούν, τρεις ημέρες μετά, δεκαπέντε από τους συμμετέχοντες στο δείπνο συνυπέγραψαν επιστολή την οποία απέστειλαν στον Αντ. Σαμαρά, ζητώντας εν κατακλείδι τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με στόχο την επανεκκίνηση και την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή Κεντροδεξιά και ζητούν την έναρξη ενός ανοιχτού διαλόγου με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις. Διάλογος που, όπως σημειώνουν, θα οδηγήσει σε ένα ανοιχτό συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς. Το κείμενο υπογράφουν οι: Ηλ. Βλαχογιάννης, Π. Βογιατζής, Αν. Καρυπίδης, Κ. Κόλλιας, Γ. Κοντογιάννης, Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Στ. Κωνσταντινίδης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Αθ. Νταβλούρος, Κ. Παπασιώζος, Φ. Πατριανάκου, Θ. Σολδάτος, Ι. Τζαμτζής και Λ. Τσαβδαρίδης.


Σχολιάστε εδώ