Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

@ «Ροκανίζει χρόνο» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω μιας μικρής χρονικής μετατόπισης του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως σύντομα μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις. Πάντως, η Φώφη Γεννηματά, ενδυναμώνοντας το προφίλ και την περπατησιά της για τη διεκδίκηση της ηγεσίας, έβαλε φράγμα στον Ευ. Βενιζέλο για στροφή και σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τον Αντ. Σαμαρά και τη ΝΔ στο περιβόητο «φιλοευρωπαϊκό κόμμα», ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να προσεταιριστεί το «σκληρό βενιζελικό κομμάτι» του ΠΑΣΟΚ, καθώς μπαίνει με τον δικό του τρόπο στη κούρσα της διαδοχής πρωταγωνιστώντας σε κόντρες και αντιπαραθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά, η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τη μετάθεση της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά έναν μήνα -θα γίνει στις 14 Ιουνίου-, ενώ μετατέθηκε και η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου. Αντί λοιπόν για τη 15η Μαΐου, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τώρα μετατίθεται για τις 5-7 Ιουνίου, ενώ η διαδικασία για την εκλογή προέδρου μετατέθηκε για τις 15 Ιουνίου, αντί για τις 7 του ίδιου μήνα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

@Πάντως, η Φώφη Γεννηματά έστειλε ένα σαφές μήνυμα και προς τον Ευ. Βενιζέλο αναφορικά με τα περί ευρωπαϊκού κόμματος / τόξου που είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να στραφεί ξανά προς τη ΝΔ και όποιος θέλει μπορεί να πάει μόνος του, ενώ και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης είπε «όχι» σε οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ.

@ «Το ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικεί τη συμμετοχή του σε κανένα κυβερνητικό σχήμα. Αρκετά τα έχει πληρώσει όλα αυτά», δήλωσε ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος. Σαν λίγο νωρίς δεν το πήρε χαμπάρι; Όταν ήταν αντιπρόεδρος, ήταν καλά. Άραγε, κατάλαβε γιατί το συνεταιράκι του ο Αντώνης πήρε στις εκλογές κοντά 28% και κάτι ψιλά, ενώ το ΠΑΣΟΚ λίγο έλειψε να μην μπει στη Βουλή;

@Είκοσι ένα χρόνια πέρασαν από τότε που έφυγε ο Γιώργος Γεννηματάς. Κι αν η μοίρα δεν ήταν άδικη μαζί του, πάρα πολλά ίσως να ήταν εντελώς διαφορετικά και να μην είχε φθάσει η Ελλάδα εδώ. Σε κείμενό της η Φώφη γραφεί για τον πατέρα της: «Το ΠΑΣΟΚ προσάραξε στις ξέρες της κρίσης και το κρατούν ακίνητο οι προσωπικοί σχεδιασμοί και επιδιώξεις. Δεν έγινες ποτέ πρωθυπουργός ή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν ήσουν από τζάκι της πολιτικής, δεν ήσουν αυθεντία (είμαι ένας μηχανικός που προσπαθεί να γίνει πολιτικός, έλεγες), ήσουν ένας αγωνιστής που με ήθος, εντιμότητα και ρεαλισμό πάλεψες για την Ελλάδα, για τον Σοσιαλισμό, για τον άνθρωπο. Μας λείπεις».


Σχολιάστε εδώ