Στα ενδότερα των ομάδων

*Συνεχίζονται οι μάχες των χαρακωμάτων ανάμεσα στην ΕΠΟ και στην Πολιτεία, με τους παράγοντες και τα στελέχη της Ομοσπονδίας να προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αποδομήσουν τον Σταύρο Κοντονή αλλά και να απαξιώσουν τις ενέργειες του Γιώργου Ανδρεάδη.

*Η ανακοίνωση που βγήκε το απόγευμα της Πέμπτης επιβεβαίωσε πλήρως την πρόθεση του Γιώργου Γκιρτζίκη και των συνεργατών να πάνε σε μετωπική με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Όσο για τον ειδικό ανακριτή κατά της Διαφθοράς, στην ΕΠΟ κινήθηκαν με έναν έξυπνο τρόπο για να αμβλύνουν τις εντυπώσεις που δημιούργησε η παράδοση της λίστας με τους κατηγορούμενους στον Τζιάνι Ινφαντίνο.

*Ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν του παρέδωσαν το χαρτί με τα 26 ονόματα οι συνεργάτες του Κοντονή. Σε ακόμα δυσκολότερη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος είχε πάει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χωρίς μηχανισμό υποστήριξης, δηλαδή έναν εκ των Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστου Υφαντή.

*Είναι επιρρεπής στα λάθη ο πρόεδρος της ΕΠΟ όταν κάθεται μόνος του σε τραπέζι διαπραγματεύσεων με ικανούς συνομιλητές. Γι’ αυτό αντιδρούν στην Ομοσπονδία με σημαντική καθυστέρηση όταν τους εκπροσωπεί κάπου ο Γκιρτζίκης.

*Η υπόθεση έχει ακόμα πολύ ψωμί και να δούμε πώς μπορεί να εξελιχθεί η αντιπαράθεση Πολιτείας – ΕΠΟ με την παράλληλη δράση των εισαγγελέων και των ανακριτών. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, πάντως, δείχνει αποφασισμένος να χτυπήσει τη γροθιά στο μαχαίρι και εδώ γεννάται το εύλογο ερώτημα: Απολαμβάνει τη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα;

*Είναι μια απορία που ακούστηκε πολλές φορές την τελευταία εβδομάδα, διότι από τον Πειραιά έβγαινε η δυσαρέσκεια για τον Κοντονή, με διαρροές ότι την ίδια δυσφορία εξέφραζε και ο πρωθυπουργός.

*Η τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού για τα πανό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού μάλλον μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η κυβερνητική γραμμή παραμένει ενιαία και αμετάβλητη. «Να τα κρατήσουν για προσάναμμα τον χειμώνα», δήλωσε ο Κοντονής και αύξησε την ένταση στον Πειραιά.

*Παράλληλα έδωσε και μια συνέντευξη ο υφυπουργός Αθλητισμού όπου υπογράμμισε ότι στόχος της νομοθετικής παρέμβασής του είναι να λύσει μια και καλή το πρόβλημα της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δήλωση που προκάλεσε νέους πονοκεφάλους στην ΕΠΟ, αλλά σύμφωνα με κάποιους «επιβεβαίωσε και την πρόθεση της κυβέρνησης να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

*Υπάρχει, πάντως, στην πιάτσα η αίσθηση ότι δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί το grexit ειδικά εάν υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως εικάζουν ή επιδιώκουν ο Ιβάν Σαββίδης για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και ο Γιάννης Αλαφούζος από τον Παναθηναϊκό.

*Εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση του Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος συνηθίζει να τοποθετείται στα σοβαρά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, όμως, είχε και άλλα στο κεφάλι του, όπως η προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

*Η ομάδα της Θράκης τα κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της και ο Πανόπουλος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι μπορεί να γράψει ιστορία μέσα από την κατάκτηση του τροπαίου. Το πιστεύουν στα Πηγάδια, παρά το γεγονός ότι πηγαίνουν στο ματς ως αουτσάιντερ και, μάλιστα, απέναντι στη μοναδική ομάδα που απέτυχαν φέτος να νικήσουν.

*Η πορεία της Ξάνθης έχει ανεβάσει σημαντικά τις μετοχές κάποιων ποδοσφαιριστών. Ο Δημήτρης Γούτας παραμένει ψηλά στη λίστα του ΠΑΟΚ, ενώ ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό, μια και στην ΑΕΚ δείχνουν να κρατούν πλέον αποστάσεις.

*Τον νεαρό διεθνή στόπερ, ωστόσο, έχουν βάλει στο σημάδι και ομάδες από τη Γερμανία, ενώ κάποιες διαρροές ανέφεραν πως μπορεί να φτάσει πρόταση και από τη Ρωσία, δηλαδή από τη Ζενίτ, στην οποία αγωνίζεται ο άλλοτε τερματοφύλακας της Ξάνθης Γιούρι Λοντίνγκιν.

*Για τον τελικό, πάντως, ο Πανόπουλος ποντάρει πολλά στην παρουσία του Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο, τη μία με τη φανέλα της Λάρισας και την άλλη με εκείνη του Παναθηναϊκού.

*Είναι, δηλαδή, ο Κλέιτον ο μόνος που γνωρίζει από τη διαχείριση τέτοιων αγώνων και στα Πηγάδια εκτιμούν πως μπορεί να κάνει τη διαφορά πριν αναχωρήσει για άλλες πολιτείες. Είτε φύγει για την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ είτε ακολουθήσει τον Γιώργο Δώνη στα Αραβικά Εμιράτα.

*Η πρόκριση της Ξάνθης στον τελικό μπορεί να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα για τα πλέι οφ! Αν, μάλιστα, κατακτήσει το τρόπαιο, τότε αυτόματα η 5η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή η τελευταία του μίνι πρωταθλήματος.

*Αν, βέβαια, περάσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ, δεν θα υπάρξει πρόβλημα διότι η ομάδα της Ηπείρου επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες που καθιστούν οριστική την απόρριψη του φακέλου της από την Επιτροπή Αδειδοτήσεων της ΕΠΟ. Για άλλη μια φορά ο Γιώργος Χριστοβασίλης απέτυχε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της ομάδας του και να εξαργυρώσει τα αγωνιστικά κέρδη από την εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα.

*Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ο πρόεδρος του ΠΑΣ κατέφυγε σε ορισμένα έξυπνα τρικ, όπως η καταγραφή στον φάκελο των χρημάτων που πρόκειται να εισπράξει από την πώληση των Μπράνταν Ίλιτς, Νίκου Κοροβέση και Χάρη Χαρίση στον ΠΑΟΚ. Αλλά η εκπρόθεσμη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο όχι μόνο έβαλε σε περιπέτειες τον «Άγιαξ», αλλά εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Χριστοβασίλη, για τον οποίο άνοιξε νέος κύκλος συζητήσεων με στόχο την αποπομπή του από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΣ.

*Αίσθηση έχει προκαλέσει στην ποδοσφαιρική πιάτσα και η μεταγραφή του Κυριάκου Ανδρεόπουλου στην ΑΕΚ. Η Κέρκυρα συγκαταλεγόταν στις ομάδες που είχαν άμεση σχέση με το λεγόμενο κόκκινο μπλοκ και το αλισβερίσι με την «Ένωση» ξάφνιασε πολύ κόσμο.

*Στην πιάτσα των ατζέντηδων έλεγαν ότι η νησιώτικη ομάδα άλλαξε στρατόπεδο έπειτα από προσέγγιση που της έκαναν άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, οι ισορροπίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλάζουν εντελώς και έρχονται τα πάνω-κάτω.

*Έχει άλλη μια ιδιαιτερότητα η μετακόμιση του Ανδρεόπουλου στο ΟΑΚΑ. Τον παίκτη είχε τσεκάρει ο Άγγελος Αναστασιάδης για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αλλά καλή γνώμη είχαν και τα άλλα στελέχη της θεσσαλονικιώτικης ομάδας.

*Φαίνεται, όμως, ότι υπήρξε επικοινωνία σε επίπεδο κορυφής και έτσι αποσύρθηκε ο ΠΑΟΚ από τον 22χρονο μέσο, μια και με τη μεταγραφή του Χαρίση κάλυψε τις ανάγκες του στη μεσαία γραμμή. Έτσι έμεινε ελεύθερος ο δρόμος για την ΑΕΚ.


Σχολιάστε εδώ