Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κόντρα σε Ολυμπιακό και Μαρινάκη

Στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ υποστηρίζουν πως έχουν έννομο συμφέρον και διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως επιβάλλεται ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός του Ολυμπιακού. Επικαλούνται τα δεδικασμένα της ΟΥΕΦΑ με τη Φενέρ, τη Μέταλιστ και τον Ολυμπιακό Βόλου, που τιμωρήθηκαν πριν παραπεμφθούν οι παράγοντες των τριών ομάδων στην ποινική δικαιοσύνη. Παράλληλα αναζητούν το σκεπτικό της απόφασης για την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ επειδή «αποτελεί δεδικασμένο», όπως υποστηρίζουν.

Επειδή, όμως, το πρόβλημα των τριών συμμάχων δεν είναι ο Ολυμπιακός, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι επιτελείς τους αναζητούν και το σκεπτικό για τον ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο του Αχιλλέα Μπέου. Ο νυν δήμαρχος Βόλου καταδικάστηκε από τα πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το πόρισμα της Πόπης Παπανδρέου. Για τους Αλαφούζο, Σαββίδη και Μελισσανίδη, όμως, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί δεδικασμένο, το οποίο οφείλει να εφαρμόσει άμεσα η Ομοσπονδία. Έστω και αν έως τώρα δεν έχει αποδειχθεί με στοιχεία κάτι από αυτά που προσάπτουν στον Μαρινάκη.

«Ούτε στον Μπέο αποδείχθηκε κάτι έως τώρα», αντικρούουν εκείνοι που θέλουν να απομακρύνουν τον νυν πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» από το ποδόσφαιρο.

Αντεπίθεση του Ολυμπιακού

Στον Πειραιά, πάντως, δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Μπορεί να υπήρξαν διαρροές για επικείμενη παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έπειτα από τον τελικό κυπέλλου, όμως, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» θα σηκώσουν το γάντι και θα επιδιώξουν τη μετωπική σύγκρουση με τους παράγοντες των άλλων ομάδων. Ο Μαρινάκης, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί να τον σπιλώσει κάποιος και θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να προστατέψει το προφίλ του και το όνομά του.

Παρασύρονται και άλλοι!

Αν ευοδωθούν οι προσπάθειες που κάνουν σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αλλάξει σε όλα τα επίπεδα. Διότι εάν επιβληθούν κυρώσεις στον Ολυμπιακό, λογικά θα συμβεί το ίδιο και με όσες ομάδες έχουν εμπλακεί στην ανάκριση του Γιώργου Ανδρεάδη. Ο ειδικός ανακριτής κατά της Διαφθοράς έχει καλέσει παράγοντες της Βέροιας, του Λεβαδειακού και του Ατρόμητου. Ελλοχεύει, δηλαδή, ο κίνδυνος να ανατραπούν εντελώς τα δεδομένα και το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με εξωαγωνιστικούς όρους.

Το καμπανάκι της ΦΙΦΑ

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της ΦΙΦΑ. Το βράδυ της Παρασκευής οργίασε η φημολογία ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε το φιρμάνι για το ποδοσφαιρικό grexit. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνουν εκτός Ευρώπης όλες οι ομάδες και αυτόματα θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Οι ξένοι παίκτες θα αποχωρήσουν και το άθλημα μπορεί να οδηγηθεί σε μαρασμό. Από την ΕΠΟ, πάντως, δήλωναν ανένδοτοι και επέμεναν στην επιβολή κυρώσεων επειδή «η Πολιτεία παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο», όπως έλεγαν, με τον Σταύρο Κοντονή να απαντάει ότι «το αυτοδιοίκητο είναι για τους ανθρώπους της ΕΠΟ το ανεξέλεγκτο των πράξεών τους, δηλαδή το απυρόβλητο».

Ό,τι και αν γίνει, η ουσία δεν αλλάζει: Βρισκόμαστε μπροστά στο σταυροδρόμι των σημαντικότερων εξελίξεων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Σχολιάστε εδώ