Οι πλούσιοι γίνονται πιο πλούσιοι, όταν οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται

Ο κατάλογος που αποκάλυψαν οι «Sunday Times» με τους 1.000 πλουσιότερους Βρετανούς (ιδιώτες και οικογένειες), που κατέχουν 547 δισεκατομμύρια στερλίνες (763 δισ. ευρώ), δηλαδή η περιουσία τους είναι δύο φορές το ελληνικό δημόσιο χρέος, δείχνει σε ποια Ευρώπη κατέληξε το όραμα των μεγάλων ευρωπαίων ηγετών (Ντε Γκολ, Αντενάουερ κ.ά.) για μια Ενωμένη Ευρώπη των λαών.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο πλούτος των πλουσιότερων ανθρώπων της Βρετανίας έχει υπερδιπλασιαστεί! Την ίδια ώρα, και εκεί αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που καταφεύγουν στα συσσίτια για να χορτάσουν την πείνα τους!

Να σημειώσουμε ότι η Βρετανία διαθέτει σήμερα 117 δισεκατομμυριούχους, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με εξαίρεση τις ΗΠΑ και την… Κίνα! (Τ’ ακούς εκεί που είσαι, Μάο;) Και το πιο εντυπωσιακό, στο Λονδίνο δραστηριοποιούνται περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι από ποτέ -80- και περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο! Και κάτι… τρομερό: Φαίνεται ότι… φτώχυνε η βασίλισσα Ελισάβετ. Για πρώτη φορά από την κατάρτιση του καταλόγου των «Sunday Times» το 1989 η βασίλισσα βρίσκεται εκτός της χρυσής 300άδας, είναι στην 302η θέση. Μήπως οι Άγγλοι θα πρέπει να κάνουν έρανο για να μην τρέχει στα συσσίτια η βασιλική οικογένεια για να φάει; Μια πρόταση κάνουμε…


Σχολιάστε εδώ