Ξεκόβει το ΚΚΕ κάθε γέφυρα συνεννόησης με την κυβέρνηση

Για το ΚΚΕ «η δήθεν περήφανη πατριωτική διαπραγμάτευσή τους αφορά τους όρους σφαγής του λαού, για να διασφαλιστεί μεγαλύτερη κοινοτική χρηματοδότηση των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων».

Οι «εποικοδομητικές συγκλίσεις», τονίζουν, «με την ΕΕ και το ΔΝΤ καταλήγουν στον γνωστό δρόμο των αναδιαρθρώσεων, που κατεδαφίζουν το εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού για να δοθεί ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη». Ξεκόβοντας κάθε γέφυρα συνεννόησης με την κυβέρνηση, καταγγέλλουν ότι αυτή αποδέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις, που τις βαφτίζει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με ικανοποιητικό τίμημα, και επίσης αποδέχεται να κοπούν τα δικαιώματα των λεγόμενων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, επιδεινώνοντας τη θέση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ενώ ετοιμάζουν νέες συγχωνεύσεις ασφαλιστικών οργανισμών που θα συμπιέσουν προς τα κάτω τα δικαιώματα. Κατά την εκτίμηση του Περισσού, η σημερινή κυβέρνηση, παρά τα όσα λέει, ουσιαστικά δεσμεύεται ότι οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν πρόκειται να ανακτήσουν τις μεγάλες απώλειες που είχαν την περίοδο της κρίσης, αφού «ακόμα και τις στοιχειώδεις προεκλογικές εξαγγελίες τους για τον κατώτατο μισθό, την αύξηση του αφορολόγητου, τις κυριακάτικες αργίες, τη φορολογία των πολυεθνικών, τις μετέθεσαν στο απώτερο, αόριστο μέλλον».

Με βάση την πάγια ανάλυση του ΚΚΕ «η απλή αλήθεια είναι ότι όλες οι αστικές κυβερνήσεις υπηρετούν τον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας, αφού η ζωή έδειξε ότι ακόμα και η υλοποίηση των διαφορών που αφορούν τους τρόπους, τις μορφές, τα μείγματα, εξαρτάται από πλήθος παραγόντων, όπως οι ανάγκες που έχει συνολικά η ΕΕ, ο συσχετισμός σε αυτήν, τι θέλουν οι ΗΠΑ», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας.


Σχολιάστε εδώ