Ναι μεν… αλλά, για τον ΟΛΠ ο Δρίτσας

Αναφερόμενος στο θέμα της διοίκησης του ΟΛΠ, ο κ. Δρίτσας είπε ότι «όταν έρθει η ώρα ο κ. Ανωμερίτης θα αντικατασταθεί, προς το παρόν, πάντως, η συνεργασία που έχει μαζί μου είναι πολύ καλή». Σε ερώτηση αν ο γενικός γραμματέας Λιμένων Θάνος Χριστόπουλος, που παρέμεινε στη θέση του, ο οποίος ήταν στο πόστο αυτό και επί υπουργίας Βαρβιτσιώτη, προορίζεται για αντικαταστάτης του κ. Ανωμερίτη, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του, λόγω των γνώσεών του, και άλλο θέμα δεν υπάρχει. Άλλωστε, είπε, ούτε ο ίδιος έχει εκφράσει τέτοια φιλοδοξία. Αλλαγή διοίκησης θα γίνει στον ΟΛΘ και στους υπόλοιπους οργανισμούς λιμένων.

Οι άγονες γραμμές

Όταν ο υπουργός ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τα ακριτικά νησιά για να διαπιστώσει τα προβλήματα που προξενεί η αθρόα είσοδος προσφύγων, δημοσιογράφος τον ρώτησε:

– «Με τι πλοίο θα πάτε, κύριε υπουργέ; Το “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” που δρομολόγησε ο προκάτοχός σας με απευθείας ανάθεση κάνει δρομολόγια μόνο Πάσχα και τριήμερα (Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά κ.λπ.), δηλαδή, όταν έχει κόσμο». Ο Θ. Δρίτσας απάντησε πως θα πάει οπωσδήποτε, κι αν δεν έχει πλοίο, θα πάει… αεροπορικώς. Όσο για τις άγονες, τόνισε ότι πάγια θέση του είναι τα νησιά να έχουν πλοία για να τα εξυπηρετούν και οι ναυτικοί να έχουν δουλειά. Δυστυχώς, ο ακτοπλοϊκός στόλος έχει μειωθεί δραματικά και χιλιάδες ναυτικοί είναι άνεργοι.

***

Όταν ο δήμαρχος δουλεύει…

Μεγάλη επιτυχία είχε η εθελοντική περιβαλλοντική δράση για τον καθαρισμό του πάρκου Ναυαρίνου, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ηλιούπολης στο πλαίσιο της καμπάνιας «Let’s Do It Greece».

Η κινητοποίηση έγινε υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου, με τη συμβολή σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο του αρμόδιου αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Χρήστου Καλαρρύτη.


Σχολιάστε εδώ