Μην τρώγεστε μεταξύ σας

Κύριε Διευθυντά,

Διαβάζω το «ΠΑΡΟΝ» και παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις με προσοχή. Στο φύλλο της 12ης Απριλίου διάβασα στη σελίδα 13 το άρθρο με τίτλο «Οι αντίπαλοι του κατεστημένου εξοντώνονται» και στη σελίδα 10 «Το μεγάλο φαγοπότι από το 1974 έως το 2010. Ταρίφα στις μίζες», με δηλώσεις και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχου και άλλων. Αλλά και πολλοί έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν πει ότι πρέπει να πάνε φυλακή όσοι πλούτισαν από την πολιτική. Και Εξεταστικές έγιναν, και Ανακριτικές έγιναν, φυλακή όμως δεν πήγε κανείς. Το μόνο που έγινε ήταν να φορτώσουν τον προϋπολογισμό του κράτους με υπερωρίες και αμοιβές έκτακτων συμβουλίων.

Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο, κύριε Διευθυντά. Οι καταγγελίες και οι σκυλοκαβγάδες στα παράθυρα των καναλιών δεν τραβάνε πια. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Μια ζωή ασχολούμεθα με τους γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους.

Ο ελληνικός λαός -αριστεροί, δεξιοί και ουδέτεροι- ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Στις 25 Γενάρη δόθηκε μια καθαρή εντολή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Το κόμμα θα πρέπει να είναι ενιαίο και να μην αποτελείται από φατρίες, ενώ και οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται ομόφωνα. Έχετε μπροστά σας μια τετραετία για να ελέγξετε τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τώρα επείγει να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας, της αβεβαιότητας, της παιδείας, της υγείας και της ανασφάλειας που υπάρχει τόσο στις πόλεις όσο και στην εγκαταλελειμμένη επαρχία. Ξέρετε τι λέει ο κόσμος στα καφενεία για τα κλειστά πανεπιστήμια και την εισβολή των λαθρομεταναστών; Ότι δεν άλλαξε ούτε θα αλλάξει τίποτε.

Ότι έχουμε μια από τα ίδια. Και ακούς τον άλλο από το διπλανό τραπέζι να λέει ότι μόνο ένας Μιχαλολιάκος μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια όταν θα πάρει η Χρυσή Αυγή την εξουσία. Και ο άλλος πιο πέρα λέει ότι η Χρυσή Αυγή θα αρχίσει να δεσμεύει περιουσίες και χρήματα, εάν υπάρχουν, πρώτα από τους απατεώνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί σε αυτήν τη χώρα να ζούνε 250.000 οικογένειες και όλοι οι άλλοι να λιμοκτονούν.

Είμαι 79 ετών και δεν είχα ξανακούσει να κάνει κάποιος Πάσχα με κοτόπουλο από τον δήμο ή την εκκλησία, την ώρα που άλλοι διασκεδάζουν στο Αιγαίο με κότερα. Και έχουμε τους πλουσιότερους πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές σε όλο τον κόσμο. Ας εφαρμοσθεί επιτέλους ένα αυστηρό «πόθεν έσχες» για να φανεί πώς αποκτήθηκε όλος αυτός ο πλούτος.

Ο Καρατζαφέρης, όπως έχω ακούσει, έχει 34 ακίνητα, ραδιοφωνικό σταθμό και εφημερίδα και ο Βαρβιτσιώτης 74 ακίνητα. Αλλά και οι περισσότεροι βουλευτές υπερβαίνουν τα δέκα ακίνητα. Την ώρα που καταληστεύτηκε το Χρηματιστήριο και άδειασαν τα Ταμεία των εργαζομένων. Φωτιά και τσεκούρι, λοιπόν. Τα ανθελληνικά φαντάσματα και τα κλεφτρόνια της εποχής μας πρέπει να καταλάβουν ότι χορτάσαμε από λόγια. Ήρθε η ώρα να επιστραφούν τα κλεμμένα και να πάνε εκεί που ανήκουν. Είστε διατεθειμένοι να το κάνετε; Εάν δεν είστε, παραιτηθείτε και θα έρθει η σειρά του Μιχαλολιάκου. Εκεί θα οδηγηθούμε. Εκεί σπρώχνετε τον κόσμο.

Ο κόσμος θέλει εργασία, να μπορεί να εργαστεί για να ζήσει την οικογένειά του και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Δεν βρισκόμαστε στην εποχή του 1950, που μετανάστευε όλη η νεολαία. Είμαστε στο 2015 και διώχνουμε μορφωμένα παιδιά, επιστήμονες, που τα ξένα κράτη εκτιμούν την αξία τους και θέλουν να τους εκμεταλλευτούν. Το πληρώσαμε κάποτε με τα εργατικά χέρια, τώρα θα το πληρώσουμε πιο ακριβά με τα μυαλά. Εδώ λέγεται ότι έχουμε 1.500.000 ανέργους και άλλους τόσους ταλαιπωρημένους. Παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα. Και καθημερινά δεχόμαστε κύματα λαθρομεταναστών, που έχουν την υποστήριξη των κυβερνώντων βουλευτών. Όλοι αυτοί προέρχονται από την εμπόλεμη Συρία; Εάν είναι έτσι, να τους δεχθούμε. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι έτσι. Και ο Σαμαράς επέτρεψε να έρθουν από την Αλβανία οι Βορειοηπειρώτες και όλοι οι καθαρόαιμοι Αλβανοί μάς καταβρόχθισαν σαν Βορειοηπειρώτες.

Πάρτε την ευθύνη στα χέρια σας και κάντε κάτι. Μην τρώγεστε μεταξύ σας. Βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι, καταλάβετέ το. Η 25η Γενάρη ήταν ορόσημο και δόθηκε εντολή να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να σταματήσουν οι λοβιτούρες. Τα λαμόγια, τα κλεφτρόνια, να πάνε στον Κορυδαλλό. Εξαιτίας τους αυτοκτόνησαν 4.500 άτομα. Σε κάποια εφημερίδα (δεν θυμάμαι αν ήταν του εσωτερικού ή του εξωτερικού) διάβασα το ακόλουθο ποίημα:

«Αυτός ο τόπος έγινε αλλοδαπών τσιφλίκι και φτιάχνουν μειονότητες τ’ αγρίμια και οι λύκοι.

Έρχονται στην πατρίδα μας κακοποιά στοιχεία, όπου σκορπούν τον θάνατο, πόνο και δυστυχία.

Πραματευτάδες γίνανε στους δρόμους της Αθήνας και τον Χασάν τον έχουνε κόσμημα και βιτρίνα.

Όλα τα πόστα πιάσανε, Ανατολή και Δύση, και ο πολίτης σκέφτεται πώς να κυκλοφορήσει.

Όμως αυτοί που έχουνε φρουρούς και συνοδεία, για ρατσισμό φωνάζουνε και για ξενοφοβία. Κι όταν διαμαρτύρονται οι έλληνες πολίτες, μιλάνε για φαντάσματα και ακροδεξιούς φασίστες.

Για τον Χασάν δουλεύουνε ηγέτες και εθνάρχες, και ετοιμάζουν τέμενος στους λαθρομετανάστες»…

Κ.Κ.


Σχολιάστε εδώ