Θα τον… φάει…

«Ο στόχος ο δικός μου είναι να τον φάω και θα τον φάω»! Οι παραπάνω φράσεις αποδίδονται στην Ντ. Μπακογιάννη, όπως τις διατυπώνει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες της με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρεται -σε ποιον άλλον;- στον… Αντ. Σαμαρά και δεν κρύβει την αδημονία της να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας. Η Μπακογιάννη είναι μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που επιμένουν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διότι ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος της παράταξης και πως όσο καθυστερούν οι αλλαγές τόσο πιο δύσκολη θα είναι στη συνέχεια η προσπάθεια ανάκαμψης. Το… πρόβλημα είναι ότι τη βιασύνη της αυτή δεν συμμερίζονται πολλοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που εκτιμούν ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.

***

Ούτε καν μας ακούνε…

Κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, την Πέμπτη το μεσημέρι στη Βουλή, εξέφραζε -με αφορμή τις δημοσκοπήσεις- τον προβληματισμό του για το πόσο δύσκολη θα είναι η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η παράταξη προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά, αν και η κυβέρνηση έχει φέρει με τους χειρισμούς της σε οριακό σημείο τη χώρα, εξακολουθεί να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε υπουργός έχει τη δική του άποψη, κάθε βουλευτής σηκώνει το δικό του «μπαϊράκι», αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τους πολίτες, έλεγε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας. «Εμάς ούτε που μπαίνουν στον κόπο να μας ακούσουν», πρόσθεσε απογοητευμένος.

***

Υπέρ της εξόδου…

Άφαντος είναι τον τελευταίο καιρό ο Β. Μεϊμαράκης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απέχει και από τις παρασκηνιακές διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Το αντίθετο. Οι πληροφορίες μάλιστα τον θέλουν μεταξύ των 3-4 κορυφαίων που είναι υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών… εξόδου του Σαμαρά. Ο Μεϊμαράκης ήταν μεταξύ των συνδαιτυμόνων (βουλευτών και στελεχών) στο γεύμα που οργανώθηκε την περασμένη Τρίτη σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου το ορεκτικό ήταν η ανασύνταξη της παράταξης και κυρίως πιάτο η αλλαγή ηγεσίας.


Σχολιάστε εδώ