Η FUEN «ανεξαρτητοποιεί» την ελληνική Θράκη

Η αφίσα για το συνέδριο της FUEN στην Κομοτηνή, στο διάστημα 13-17 Μαΐου, δείχνει πως αυτό το «καθήκον» δεν έχει μέτρο…

Σύμφωνα με την αφίσα του συνεδρίου, την οποία και δημοσίευσε η μειονοτική εφημερίδα «Μπιρλίκ», η Θράκη δεν είναι μπλε, όπως απεικονίζεται η υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά πράσινη. Ξεχωριστή, όχι ελληνική, αλλά κάτι άλλο.

Είναι αυτοί οι εντός και εκτός των τειχών εκφραστές του τουρκο-καθεστώτος, που εδώ και μερικά χρόνια επιμένουν να αναφέρονται στη «Δυτική Θράκη» ξεχνώντας να τη συμπεριλάβουν στην ελληνική επικράτεια και την αντιμετωπίζουν ως κάτι «ξεχωριστό» και «ακαθόριστο».

Και το συνέδριο της FUEN είναι μια πολύ καλή ευκαιρία αυτό το διαφορετικό και ακαθόριστο να έχει το «δικό του» χρώμα, το χρώμα που, όλως τυχαίως, έχει και η «σημαία» της «ανεξάρτητης Θράκης», την οποία και χρησιμοποιούν ως φόντο για να φωτογραφηθούν μειονοτικοί βουλευτές (όπως ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χατζηοσμάν), τσιράκια του προξενείου, άνθρωποι που ζουν με τα κονδύλια του τουρκικού ΥΠΕΞ.

===

Αμόκ στην Άγκυρα

«Διαβολικές δυνάμεις χαρακτηρίζει ο Τύπος της γείτονος Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο μετά την τριμερή συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak» κάνει λόγο για… «Τρίγωνο του Διαβόλου», επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτών των τριών χωρών στρέφεται άμεσα κατά της Τουρκίας και πλήττει άμεσα τα τουρκικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το δημοσίευμα δίνει έμφαση στις έρευνες για ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων και για την περιχάραξη της ΑΟΖ, εξελίξεις που χαρακτηρίζονται ως εχθρικές προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση των τριών ηγετών, που είναι συνέχεια της προ πέντε μηνών παρόμοιας συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, κρίνεται ως μια… «σατανική συνεργασία διαβολικών δυνάμεων που επιδιώκουν την απομόνωση της Τουρκίας, κάτι που όμως δεν θα το δεχτεί η Άγκυρα» και σημειώνει πως «η συνεργασία αυτή έχει και στρατιωτική διάσταση, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη και πιο εχθρική προς τα τουρκικά συμφέροντα».

===

«Μεγάλες» στιγμές…

Την ελληνική Θράκη επισκέπτονται σήμερα ο γιος του Ερντογάν με τη σύζυγό του. Ο Μπιλάλ Ερντογάν και η γυναίκα του θα παραβρεθούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε εκδήλωση χάτιμ στον ορεινό Εχίνο στην Ξάνθη.

Γιατί θέλουν την «αλεπού» στην τουρκο-γιορτή; Ε, με τόσα κλεμμένα, οι… δημόσιες σχέσεις είναι μονόδρομος…

===

Τουρκο-γιορτές

Την περίοδο που διανύουμε η τουρκο-προπαγάνδα βρίσκει τον… εαυτό της στις τελετές χάτιμ που γίνονται σε όλα τα χωριά σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Γίνονται με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθημάτων Κορανίου, με τη συμμετοχή των μαθητών που τα παρακολούθησαν. Όμως, αντί να γίνονται στα σχολεία, όπως θα περίμενε κανείς, πραγματοποιούνται σε τζαμιά κι εκεί συμμετέχει όλη η… αφρόκρεμα της μειονότητας: Πρόξενος, ψευδομουφτήδες, πράκτορες…

===

«Αχ, πατρίδα μου γλυκιά»…

Ο πρόεδρος του κόμματος Βατάν (Πατρίδα), σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα στο Κουσάντασι, ανακοίνωσε ότι «152 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου είναι εδάφη της Τουρκικής Δημοκρατίας. Τα εδάφη της πατρίδας που είναι υπό την κυριαρχία της Ελλάδας θα τα αποδώσουμε ξανά στην Τουρκία μας». Ο Ντογού Περιντσέκ, πρόεδρος του κόμματος, είπε ότι το κόμμα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστραφεί αυτός ο… «πλούτος», ο οποίος αυτή τη στιγμή, όπως σημείωσε, βρίσκεται υπό… ελληνική κατοχή.

«Πάρτε τη σημαία σας από αυτά τα νησιά. Δεν μπορείς να γυρνάς με τη σημαία σου εδώ. Τράβα τα σκάφη του Λιμενικού, δεν τα θέλουμε εδώ. Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως η σημερινή ελληνική κυβέρνηση τα ξέρει αυτά πολύ καλά. Καθώς με τη ρύθμιση της θάλασσας του Αιγαίου θα ωφεληθούν οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας και όχι η Αμερική και η Ευρώπη, συνομιλώντας και διαπραγματευόμενοι θα λύσουμε αυτά τα θέματα», είπε υπογραμμίζοντας βεβαίως πως ονειρεύεται το Αιγαίο ως μια θάλασσα ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας…


Σχολιάστε εδώ