Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας στον Πειραιά

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, ο δήμαρχος Γ. Μώραλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης, τονίστηκε πως η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πειραιά προκειμένου να γίνει γνωστός όχι ως λιμάνι, αλλά ως πόλη με κουλτούρα, πολιτισμό, ιστορία και πολλές ιδιαίτερες, μοναδικές γωνιές που μπορούν να μαγέψουν τον οποιονδήποτε. Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε πως η Δημοτική Αρχή, πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα, είχε αρχίσει να δουλεύει για τις εκδηλώσεις αυτές και είχε ορίσει αρμόδιο τον Πέτρο Κόκκαλη. Ο Θ. Δρίτσας επεσήμανε την ανάγκη να εκμεταλλευθεί ο Πειραιάς τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που του παρουσιάζεται, ενώ ο Γ. Ανωμερίτης υπογράμμισε ότι ο φετινός Μάης σημαίνει πολλά για τον Πειραιά, μια και θα διοργανωθούν στην πόλη τρία μεγάλα διεθνή φόρουμ: Η Γενική Συνέλευση των Λιμανιών της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας και τα Ποσειδώνια. Ο Γ. Γαβρίλης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας μπορεί να γίνει αφορμή και για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ενώ ο Π. Κόκκαλης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν χώροι με ξεχωριστή ιστορία στην πόλη, όπως η Σχολή Δοκίμων, το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, το πλωτό μουσείο Liberty Hellas και άλλοι.

***

* Συζήτηση για τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής κατά το 2014 έγινε την περασμένη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έκανε τον απολογισμό των τεσσάρων τελευταίων μηνών του περασμένου χρόνου, καθώς την 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβε καθήκοντα, τονίζοντας ότι παρέλαβε μόνο ελλείμματα και έργα που ήταν ημιτελή και δεν υπήρχαν χρήματα για να τελειώσουν ή έργα που είχαν εξαγγελθεί και δεν θα γίνουν ποτέ.

***

* Σημαντική ήταν η αποκάλυψη του Χ. Αγραπίδη στο δημοτικό συμβούλιο για τη φτώχεια που… δέρνει τον Πειραιά. Το 1/10 των Πειραιωτών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας! 16.000 Πειραιώτες ζουν με εισόδημα μικρότερο των 150 ευρώ μηνιαίως.

***

* Άρχισε από χθες, και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μήνα, η 5η Ανθοκομική Έκθεση, που όπως κάθε χρόνο γίνεται στον Τινάνειο Κήπο δίπλα από τον Άγιο Σπυρίδωνα και απέναντι από την Αγία Τριάδα. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αττικής που εδρεύει στο Μενίδι. Να σημειώσουμε ότι ο Τινάνειος Κήπος πήρε το όνομά του από τον γάλλο ναύαρχο Ερρίκο Τινάν, που ήταν ο κυβερνήτης του γαλλικού θωρηκτού το οποίο είχε ηγηθεί του στόλου που είχε κάνει τον αποκλεισμό του Πειραιά, όπως αναλυτικά γράφει στην τελευταία σελίδα ο Νίκος Αμμανίτης στη στήλη «Αναδρομές και Διαδρομές μέσα στον χρόνο».

***

* Σύναψη πρωτοκόλλου τριμερούς συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, του Δήμου Πειραιά και του ΕΒΕΠ για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για θέματα που αφορούν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης αλλά και την ανάπτυξη της πόλης και του λιμανιού του Πειραιά, αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πειραιά Β. Ταταρόπουλος με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καρβουνά κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΣ του ΕΒΕΠ την περασμένη εβδομάδα. Ο Γ. Κατρούγκαλος, που παρευρέθηκε και στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΠ, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα στην επιχειρηματικότητα που βασίζεται στους μικρομεσαίους παράγοντες της οικονομίας.


Σχολιάστε εδώ