Ζητιάνοι για λίγες ώρες δουλειάς…

Να ζητιανεύει δουλειά έστω και για μία – δύο ώρες, κι αυτή όχι μόνιμη. Για 32.000 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τις 190.000! Έξι φορές, δηλαδή, περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι από τις θέσεις.

Κι άλλα λουκέτα

Κακό ποδαρικό για το 2015. Τα λουκέτα που καταμετρήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο ανέρχονται σε 5.487 και η πρόβλεψη είναι για 20.000 λουκέτα μέχρι το τέλος της χρονιάς! Κλάφ’ τα, Χαράλαμπε…

Κάτω και τα σούπερ μάρκετ!

Τα λουκέτα, η ανεργία, που δεν λέει να μειωθεί, οι περικοπές στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις και στα επιδόματα έχουν περιορίσει τα έξοδα στα άκρως απαραίτητα για την καθημερινή ζωή.

Και αυτό αποτυπώνεται στον τζίρο των σούπερ μάρκετ. Πλέον το καλάθι έχει αντικαταστήσει το καρότσι και, όπως βγαίνει από μελέτη της ΙCAP, ο ρυθμός πτώσης του τζίρου από το 2011 μέχρι και το 2015 στα σούπερ μάρκετ και στα cash & carry είναι 3,7% τον χρόνο.

Την πληρώνει η… καρδιά…

Η υγεία είναι αυτή που τελικά πληρώνει το κόστος όλης αυτής της κατάστασης, που ανεβάζει την αγωνία για την επιβίωση και το άγχος για το λουκέτο και την ανεργία και οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων (φόροι και άλλα πολλά), με κατάληξη στα δικαστήρια ή και, σε ακραία περίπτωση, στη φυλακή.

Και τα στοιχεία είναι τραγικά. Έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες, η κατάθλιψη αλλά και τα καρδιακά επεισόδια, που μια πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι αυξήθηκαν κατά 20%! Αυτό είναι το… success story σας, κύριε πρώην πρωθυπουργέ…


Σχολιάστε εδώ