Είναι η ώρα λαός και κόμματα, όλοι μαζί, να πούμε ένα νέο «ΟΧΙ»

Πάλι είμαστε μόνοι εναντίον της παντοδυναμίας των «ναζί»… Που σήμερα φορούν άλλο κουστούμι, αλλά οι προθέσεις τους παραμένουν οι ίδιες. Πλήρη παράδοση ζητάνε από τη νέα κυβέρνηση, που μετράει μόλις τρεις μήνες στην εξουσία, με το εντυπωσιακό ποσοστό που της έδωσε ο ελληνικός λαός. Τρεις μήνες, με όπλο την οικονομική ασφυξία, επιχειρούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Να στρέψουν τον κόσμο εναντίον της κυβέρνησης. Να την κάνουν να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της, βάσει του οποίου ψηφίσθηκε, και να αναγκασθεί σε άτακτη υποχώρηση, καταθέτοντας πλήρως τα όπλα. Σε μια τέτοια κατάσταση είχαν φέρει και την κυβέρνηση Σαμαρά, που αφού τους έκανε όλα τα χατίρια, νομίζοντας ότι θα είχε εσαεί την εύνοιά τους και την πλήρη στήριξή τους, της ζητούσαν όλο και περισσότερα, που αν τα δεχόταν ο τότε πρωθυπουργός καταλάβαινε ότι ο «γάιδαρος» του Χότζα θα κινδύνευε να τα τινάξει… Και τότε συνειδητοποίησε -πολύ αργά…- ότι το Βερολίνο είχε πάψει να τον θεωρεί χρήσιμο και αναγκαίο, βλέποντας ότι ερχόταν καβάλα ο Τσίπρας.

Λίγο – πολύ, το ίδιο κλίμα έχει διαμορφώσει και τώρα η Γερμανία, διά χειρός Σόιμπλε και των υποτακτικών του, Ντράγκι και ΣΙΑ. Έχοντας κόψει τη ροή… οξυγόνου, προσπαθεί να… συνετίσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να τους οδηγήσει στο… θηριοδαμαστήριο. «Πού θα πάει; Τα ίδια έκανε στην αρχή και ο Σαμαράς με τα Ζάππειά του και στο τέλος εκτελούσε χαρτί και καλαμάρι τις βερολινέζικες ντιρεκτίβες», λένε. Μόνο που τώρα είναι νέο το άλογο… Και είναι γνωστό τι παθαίνει κανείς αν υποταχθεί στον θηριοδαμαστή. Και υπάρχει και ένας λαός στο Κολοσσαίο που δεν είναι με τον θηριοδαμαστή, γιατί έχει γευθεί τα καμώματά του.

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα.

Κάθε μέρα συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο ο καθένας -ανεξάρτητα από το τι ψήφισε και πού ανήκει πολιτικά- ότι αν δεν αλλάξει μυαλά η Γερμανία η ζωή για τον ευρωπαίο πολίτη, είτε είναι βόρειος είτε νότιος, θα πηγαίνει σκαλί σκαλί προς τα κάτω. Και αυτό θα γεννάει καινούργιες Ελλάδες, τη μια μετά την άλλη… Μέχρι να εκραγεί κάποια στιγμή το ηφαίστειο.

Δεν μπορεί η Γερμανία να θέλει να κυβερνάει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του μονοπωλίου της Ευρωζώνης, εκβιάζοντας με το Ταμείο που έχει στα χέρια της. Και να επιβάλλει κυβερνήσεις της αρεσκείας της. Κι αν οι πολίτες κάποιας χώρας κάνουν το… λάθος να ψηφίσουν κόντρα στις επιλογές του Βερολίνου, να επιστρατεύεται το μαρτύριο της σταγόνας, μέχρι να πουν «ήμαρτον»…

Αυτό το σύγχρονο Άουσβιτς χρησιμοποιεί ο κ. Σόιμπλε για να εξαναγκάσει τον Τσίπρα να υπογράψει μια Συμφωνία που ούτε καν θα την έχει διαβάσει. Όπως γινόταν με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά. Με την τακτική αυτή η Γερμανία ουσιαστικά δεν θέλει να υπάρξει συμφωνία, πιστεύοντας ότι ο πρωθυπουργός μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πτώχευσης θα υποκύψει και θα υπογράψει ό,τι απαιτεί το νέο Ράιχ.

Και εδώ έρχεται η δική μας ώρα.

Η ώρα του Έλληνα.

Τι κάνουμε; Παραδινόμαστε;

Είναι η ώρα όλων των κομμάτων. Η ώρα που είναι πολυτέλεια οι ακρότητες, οι προσωπικές διαφορές, η έλλειψη συνεννόησης και ενιαίας γραμμής στα εθνικά μας θέματα, και αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η κοινή στάση στις κόκκινες γραμμές, που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες απέναντι στους δανειστές για όλο το πολιτικό φάσμα, από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά.

Η Ελλάδα προέχει των πάντων.

Είναι η ώρα όλων των κομμάτων. Η ώρα που είναι πολυτέλεια οι διαφορές πολιτικής αλλά και οι προσωπικές διαφορές. Η Ελλάδα προέχει των πάντων.

Είναι η ώρα να μπουν τα μαχαίρια στα θηκάρια και όλοι μαζί, με ένα στόμα, όπως το 1940, να πούμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ, κύριε Σόιμπλε, κύριε Ντράγκι, κύριε… της Μπούντεσμπανγκ. ΟΧΙ σε αυτήν τη Γερμανία που θέλει να μας οδηγήσει 75 χρόνια πίσω, στην καταστροφή, γκρεμίζοντας το όραμα των ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ που ίδρυσαν την ΕΟΚ».

Και μια συμβουλή στον κ. Σόιμπλε. Θα είναι καλό και για τον ίδιο να μην υποτιμά την Ελλάδα. Ας έχει κάπου στην άκρη του μυαλού του την ιστορία του Γολιάθ με τον Δαβίδ…

ΥΓ.: Άκουσα κάποιες κουβέντες έγκριτων οικονομολόγων, με διεθνή αναγνώριση, για το τι θα γινόταν αν η Ελλάδα πλήρωνε στο ΔΝΤ τις δόσεις που λήγουν και δεν πλήρωνε τα ομόλογα και τις δόσεις στους Ευρωπαίους – Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η απάντησή τους ήταν ότι οι δύο Ευρωπαίοι της «τρόικας» θα έχουν το πρόβλημα και όχι η Ελλάδα. Να είναι έτσι;


Σχολιάστε εδώ