Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα κυβέρνησης – δανειστών

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές υπήρξε πλήρης διάσταση, με την ελληνική πλευρά να διαρρέει ότι πάμε για έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και οι δανειστές να λένε ότι δεν υπάρχει συνεδρίαση
Eurogroup και δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση της δόσης. Που σημαίνει ότι το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει αγεφύρωτο. Κατά συνέπεια απέχουν πολύ από το να καταλήξουν σε συμφωνία.

Είναι άγνωστο αν οι διαρροές αυτές των ευρωπαίων αξιωματούχων απηχούσαν την πραγματικότητα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων ή εντάσσονταν στο πλαίσιο των ασφυκτικών πιέσεων προκειμένου η κυβέρνηση να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών.

Την ίδια στιγμή συνέχισαν να «οργιάζουν» τα σενάρια και οι φήμες για ρήξη, Plan B, έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή χρεοκοπία εντός ευρώ. Σενάρια που αναπαράγονται από μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ως αφετηρία δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, διαρροές από οικονομικά κέντρα κ.ά. Τελευταίο «κρούσμα» από την ιταλική «Λα Στάμπα», που σε άρθρο της υποστήριζε ότι σε Βερολίνο και Φρανκφούρτη εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός του ευρώ. «Στην περίπτωση αυτή», σημειώνει, «θα ακολουθήσει η εισαγωγή μίνι ελέγχων για εσωτερική χρήση σε συνδυασμό με ένα έκτακτο ανθρωπιστικό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μπορούσε να αποτρέψει μια προβλέψιμη κατάρρευση των τραπεζών και θα βοηθούσε τον πληθυσμό». «Αυτό», τόνιζε το δημοσίευμα, «θα απαιτούσε αλλαγή της κυβέρνησης ή ακόμη και μια κυβέρνηση τεχνοκρατών».


Σχολιάστε εδώ