Στα ενδότερα των ομάδων

*Εμείς το γράφουμε εδώ και αρκετό καιρό: Πέραν πάσης αμφιβολίας, στην ΕΠΟ και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας συνεχίζουν να παίζουν με τα νεύρα των παραγόντων, των ποδοσφαιριστών και των οπαδών! Το αποδεικνύουν με τους ορισμούς σε κάθε αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και όχι μόνο.

*Αρκεί μια ματιά στα πρόσωπα που ορίστηκαν να διευθύνουν τα ματς της 32ης αγωνιστικής. Στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι στην Τούμπα, η ΚΕΔ έστειλε τον Θανάση Γιάχο ως πρώτο διαιτητή και τον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο ως 4ο!

*Στη Θεσσαλονίκη σήμανε συναγερμός επειδή οι δύο διαιτητές θεωρούνται ανεπιθύμητοι από τα στελέχη του ΠΑΟΚ αλλά και από τον κόσμο. Πρόσφατα, άλλωστε, επισκέφτηκαν τα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

*Ο ορισμός των συγκεκριμένων διαιτητών ήρθε μόλις μία μέρα μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση από τους ανθρώπους του «δικεφάλου» ότι τάσσονται υπέρ του Σταύρου Κοντονή. Ακόμα και στην περίπτωση που η νομοθετική παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού προκαλέσει το περίφημο ποδοσφαιρικό grexit.

*Έξαλλοι με τον ορισμό του διαιτητή έγιναν και στην ΑΕΚ επειδή η ΚΕΔ έστειλε στο Καυτανζόγλειο για τον αγώνα με τον Ηρακλή έναν διαιτητή που αποτελεί κόκκινο πανί για αρκετές ομάδες. Το μεγάλο ντέρμπι στα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ κλήθηκε να διευθύνει ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος από την ΕΠΣ Τρικάλων.

*Επισημαίνουμε τη λεπτομέρεια επειδή ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρίσκεται στα δικαστήρια με τον πρόεδρο της συγκεκριμένης ένωσης, τον Θανάση Μπουτζιώλη. Όπως και να το κάνουμε, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί συναισθηματικά, να φορτιστεί όταν κληθεί να αποδώσει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη ανάμεσα σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίων βρίσκεται σε ανοικτή κόντρα με τον μέντορά του.

*Στην πιάτσα των παραγόντων λένε ότι η ΚΕΔ επιχειρεί να κάνει επίδειξη δύναμης σε μια προσπάθεια να προκαλέσει έντονη ανησυχία, ακόμα και πανικό, στους προέδρους των ομάδων που απαιτούν την εξυγίανση στον χώρο. Πρόκειται για μια προχωρημένη προσέγγιση στις επιλογές του Χριστόφορου Ζωγράφου και των συνεργατών του, που, όπως και να το δει κάποιος, το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστούν είναι «ανεξήγητες».

*Γενικά στη διαιτησία επικρατεί αναβρασμός το τελευταίο διάστημα διότι από την ΕΠΟ κάλεσαν όσους εμπλέκονται στις δικαστικές έρευνες και τους ζήτησαν να υποβάλλουν κώλυμα. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν και προέτρεψαν τον Γιώργο Γκιρτζίκη να πάρει απόφαση και να διακόψει τους ορισμούς για μία ή δύο εβδομάδες, όπως συνέβη και στην περίπτωση της επίθεσης που δέχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ο Ζωγράφος.

*Πρόταση που εκνεύρισε τον πρόεδρο της ΕΠΟ και κάποια μεγαλοστελέχη της. Από τότε μπήκε σε εφαρμογή το Plan B με την αποστολή μιας ηλεκτρονικής επιστολής προς όλους τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας με την εντολή να δηλώσουν αποχή από την αγωνιστική δράση. Ήθελαν, βέβαια, στο πάρκο Γουδί να προλάβουν αυτή την εβδομάδα, αλλά μέχρι το πρωί της Παρασκευής είχαν αρνηθεί να απαντήσουν θετικά τουλάχιστον δέκα άτομα.

*Έτσι, η απόφαση για την αποχή μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα και, μάλιστα, δίχως να είναι δεσμευτική η επιθυμία της ΕΠΟ από όλους τους διαιτητές. «Αρκεί η συμμετοχή των μισών για να τιναχθούν στον αέρα η Σούπερ Λίγκα και τα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ», έλεγαν στην ΕΠΟ και προφανώς έχουν απόλυτο δίκιο.

*Η διαφορετική στάση που κράτησαν κάποιοι διαιτητές αναμφίβολα τους έβαλαν στο στόχαστρο των συναδέλφων τους αλλά και των παραγόντων της ΕΠΟ που περίμεναν στήριξη σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Διότι επί της ουσίας οι διοικούντες την Ομοσπονδία ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους διαιτητές ως ασπίδα, διότι οι ίδιοι δεν έχουν κάποιον τρόπο αντίδρασης σε όλα όσα πράττει ο Γιώργος Ανδρεάδης.

*Επειδή αναφερθήκαμε στον ειδικό ανακριτή κατά της Διαφθοράς, αίσθηση προκάλεσε η απόφασή του για την επιβολή περιοριστικών όρων ακόμα και σε πρώην δικαστικούς λειτουργούς. Ήταν το πρώτο δείγμα γραφής για τις προθέσεις του εν όψει της εμφάνισης όσων φέρονται να συμμετείχαν πιο ενεργά στην περίφημη, πλέον, εγκληματική οργάνωση.

*Ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό grexit, δηλαδή ο αποκλεισμός της ΕΠΟ από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ, ίσως ανοίξει τον δρόμο για επιβολή κυρώσεων και σε άλλες αθλητικές ομοσπονδίες. Ακόμα και η ΦΙΜΠΑ επέδειξε ενδιαφέρον για τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και κυρίως τη διάθεσή της να παρέμβει στα εκλογικά συστήματα.

*«Συγκεκριμένα, πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς καμία επιρροή από τρίτους. Μη συμμόρφωση με τις διατάξεις που περιέχονται στο καταστατικό της FIBA μπορεί να οδηγήσουν, ανάλογα με την περίπτωση, ακόμα και στην αποβολή της Εθνικής ομοσπονδίας από τη FIBA», ανέφερε η επιστολή της παγκόσμιας ομοσπονδίας προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Κάποιοι, βέβαια, υποστήριζαν ότι «Γιώργος κερνούσε, Γιώργος έπινε» επειδή ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ έχει λόγο και στη διεθνή σκηνή.

*Το βασικό ζήτημα που έχει ξεσηκώσει όλους τους παράγοντες έχει να κάνει με την πρόθεση του Σταύρου Κοντονή να θεσπίσει όριο θητειών για τους προέδρους των ομοσπονδιών. Κάτι που για τους περισσότερους θεωρείται ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητό τους.

*Γενικά ο ελληνικός αθλητισμός θυμίζει καζάνι που βράζει και μια ενδεχόμενη έκρηξη θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Και το άσχημο είναι ότι βρισκόμαστε σε προολυμπιακή χρονιά με συνέπεια σε κάποιες περιπτώσεις να επηρεάζονται και οι αθλητές.

*Με ενδιαφέρον διαβάσαμε στη διπλανή στήλη την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Σταύρο Κοντονή ο Δημήτρης Καμμένος. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε να πέσει άπλετο φως στα οικονομικά της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

*Την ώρα που εμείς μαθαίναμε τις παρατηρήσεις του Δημήτρη Καμμένου, ο Σάκης Βασιλειάδης πανηγύριζε την κατάκτηση δύο μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ. Ένα χρυσό από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και ένα χάλκινο από τον Βλάσση Μάρα στο μονόζυγο.

*Ο τελευταίος έχει δημιουργήσει έναν μύθο στο αγώνισμα, καθώς συμμετείχε έως τώρα σε 11 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στις εννιά περιπτώσεις προκρίθηκε στον τελικό και κατέκτησε οκτώ μετάλλια, εκ των οποίων τα πέντε χρυσά!

*Οι επιτυχίες των αθλητών έδωσαν την ευκαιρία στον Βασιλειάδη να βγει στον αφρό και μέσα από δηλώσεις του υποστήριξε ότι στην ΕΓΟ εφαρμόζουν πλήρως τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία μιας ομοσπονδίας. Θα τα δούμε όλα αυτά από την απάντηση του Σταύρου Κοντονή στο Κοινοβούλιο.


Σχολιάστε εδώ