Πρωτοπόρος και πάλι ο Μ. Σάλλας!

Αποκλειστικά δική του είναι η απόφαση που δίνει πραγματική «ανάσα» σε χιλιάδες δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης. Πρόκειται για τη διαγραφή των χρεών καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, ταυτόχρονα, δε, δίνεται «τάιμ άουτ» στα στεγαστικά τους δάνεια διαγράφοντας τους τόκους.

Οι ευεργετικές διατάξεις αφορούν όλους τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε αυτή την περίπτωση η τράπεζα διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του νόμου 4320/2015 για την ανθρωπιστική κρίση.

Το συνολικό ύψος της ελάφρυνσης αυτής, που αφορά χιλιάδες νοικοκυριά, υπολογίζεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σίγουρα δε ανοίγει τον δρόμο για παρόμοιες κινήσεις αλληλεγγύης και από άλλες τράπεζες, κάτι στο οποίο ελπίζουν χιλιάδες οφειλέτες που συνεργάζονται με άλλες τράπεζες.

Όλες οι αναγκαίες πληροφορίες θα δίδονται από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και στην ηλεκτρονική της διεύθυνση (www.piraeusbank.gr).

Τα κριτήρια υπαγωγής στη διαγραφή των χρεών είναι τα προβλεπόμενα από τον νόμο 4320/2015, που πρόσφατα ψηφίσθηκε για την ανθρωπιστική κρίση, ήτοι:

Εισοδηματικά:

* 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο.
* 3.600 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενα κατά:

* 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος.

* 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος.

* Ανώτατο όριο τα 6.000 ευρώ ετησίως

Περιουσιακά:

* Αξία της ακίνητης περιουσίας 90.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά:

* 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο.

* 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο.

* Ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια τα 200.000 ευρώ.

Συνολικό ύψος καταθέσεων:

Να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.


Σχολιάστε εδώ