Ο Στουρνάρας πάει για… Παπαδήμος!

Εκτός από τις νέες εκλογές και το δημοψήφισμα, σε πολιτικά και μη γραφεία συζητείται το τελευταίο διάστημα και το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης, στην περίπτωση που η σημερινή κυβέρνηση οδηγηθεί, πριν ή μετά από εκλογές, σε αδιέξοδο και απαιτηθεί η σύμπραξη του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ εκείνων που προωθούνται για τη θέση του πρωθυπουργού της οικουμενικής κυβέρνησης είναι και ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας. Έχει, μάλιστα, τις περισσότερες πιθανότητες από οποιονδήποτε άλλον να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση λόγω των ισχυρών διασυνδέσεων και δεσμών (λόγω Σημίτη) που έχει με τη Γερμανία.

Ως γνωστόν, ανήκει από χρόνια στην ομάδα του Σημίτη και, όπως έχει αποδειχθεί από το 1990 και μετά, τους Σημιτικούς πάντα μια θέση τούς περιμένει, και μάλιστα σε υψηλά πόστα. Ένας από αυτούς είναι και ο φίλος μου ο Στουρνάρας. Κανένας δεν πάει χαμένος.

Ακούγεται, βέβαια, για τη θέση του… οικουμενικού πρωθυπουργού, αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη, και το όνομα του Δ. Αβραμόπουλου (λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή;). Αυτός, βέβαια, ανήκει μόνο στην ομάδα… Αβραμόπουλου…


Σχολιάστε εδώ