Οι εκλογές παραμένουν στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Όταν εδώ και καιρό το «ΠΑΡΟΝ» έγραφε ότι το σενάριο των νέων εκλογών είναι υπαρκτό, αρκετοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι μια τέτοια εκτίμηση ήταν υπερβολική. Ωστόσο ήρθε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης να επιβεβαιώσει, ουσιαστικά, με δήλωσή του στο «ΒΗΜΑ» την περασμένη Κυριακή, ότι στην κυβέρνηση εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο. Ακολούθησαν, επίσης, σχετικές υπαινικτικές αναφορές του Π. Σκουρλέτη και του Ευκλ. Τσακαλώτου, στελέχη που είναι κοντά στον πρωθυπουργό, που έκαναν ακόμα πιο υπαρκτό το συγκεκριμένο σενάριο.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει όξυνση της αντιπαράθεσης και μέσα στη Βουλή με τον Ν. Βούτση να αποκαλεί εκπροσώπους των δανειστών και των ξένων συμφερόντων τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας μεγάλη ένταση μέσα στο Κοινοβούλιο. Στην κυβέρνηση ποντάρουν στο γεγονός ότι τα παλιά κόμματα της συγκυβέρνησης είναι φθαρμένα στη συνείδηση των ψηφοφόρων και για αυτό, με δεδομένα και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, θεωρούν ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών όχι μόνο θα αυξήσουν τα ποσοστά τους, αλλα είναι πιθανό να σχηματίσουν και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θεωρούν ότι η εικόνα που δείχνει η κυβέρνηση περί σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές περνάει στον κόσμο, ο οποίος όποια κριτική και αν ασκεί δεν πρόκειται να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ άπαντες αναγνωρίζουν ότι το δυνατό τους χαρτί δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, αφού εκτιμούν ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, όπου κι αν γίνονται αυτές, προσθέτουν πόντους στην εικόνα της κυβέρνησης – γι’ αυτό, άλλωστε, ο πρωθυπουργός επέλεξε να πάει αύριο στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο Star.


Σχολιάστε εδώ