Θα έχει… ντράβαλα ο Ντράγκι!

***

>Και για όσους νομίζουν πως η ΕΚΤ εξιλεώθηκε επειδή έδωσε 1,5 δισ. ευρώ την προηγούμενη Τετάρτη, απλά να πούμε πως ο Μάριο Ντράγκι αυτό που θέλει είναι να μην του χρεώσουν ένα ενδεχόμενο Grexit. Ήδη στις τράπεζες πιστεύουν πως δύσκολα θα ξαναδοθεί ένα τέτοιο ποσό στη χώρα μας από τον ELA. Πάντως, ντόπιοι και ξένοι τραπεζικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο Ντράγκι προχώρησε παράνομα στην προχθεσινή εκταμίευση και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αντιδράσεις από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ιδιαίτερα, μάλιστα, από την πλευρά της Bundesbank.

>Μαζικό κύμα φυγής ετοιμάζουν, όπως πληροφορούμαστε, μεγάλες φαρμακευτικές βιομηχανίες με πολυεθνικό χαρακτήρα. Στόχος τους είναι να μετακομίσουν στη γειτονική και πιο ελκυστική -φορολογικά- Βουλγαρία προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση επειδή δεν τους κάνει πλέον τα χατίρια.

>Προβληματισμένος με την εικόνα που καλλιεργούν τα ΜΜΕ εναντίον του είναι ο υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Σταθάκης. Τα πυρά έχουν στόχο και το επικοινωνιακό του επιτελείο, που κατηγορείται για αστοχίες. Ο υπουργός, πάντως, ετοιμάζεται για αντεπίθεση με θετικά νομοσχέδια μέσα στον Μάιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει περιθώριο σημαντικών αλλαγών.

>Κυκλοφορούν πληροφορίες πως ο γνωστός καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης ετοιμάζει βαλίτσες για την προεδρία της Εθνικής Ασφαλιστικής, αν και δεν αποκλείεται η αξιοποίησή του και σε άλλο νευραλγικό πόστο.

>Σκέψεις περαιώσεων για τους πολύ μεγάλους οφειλέτες φαίνεται να υπάρχουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο τη συγκέντρωση, υπό τη μορφή τελευταίας ευκαιρίας, ποσού άνω των 10 δισ. ευρώ. Λέγεται ότι οι έλεγχοι θα πάνε μέχρι και το 1993 και θα περιλαμβάνουν πολλές από τις πολύκροτες υποθέσεις. Ήδη το ενδιαφέρον για το θέμα είναι μεγάλο από τους ΑΝΕΛ. Να πούμε ότι ο βουλευτής τους Δημ. Καμμένος έχει προχωρήσει πολύ και την υπόθεση των swaps της Goldman Sachs με στοιχεία – φωτιά που θα συζητηθούν.

>Μπορείς να είσαι γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ανάπτυξης, να δίνεις χρηματοδοτήσεις σε τράπεζες και στη συνέχεια να εντάσσεσαι στο δυναμικό τους μόλις χάσει η ΝΔ την εξουσία; Ο Κρητικός – Αρβανίτης, γενικός του υπουργείου Ανάπτυξης, τι έχει να πει;

>H Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων προκήρυξε διαγωνισμό, αναζητώντας ανάδοχο που θα αναλάβει το έργο με τίτλο «Υποστήριξη εργασιών και εκδηλώσεων στον υπό εκμετάλλευση χώρο εστίασης και αναψυχής GAZ A L’ EAU της ”Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων ΑΕ”». Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 158.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων έχει οριστεί η 24η Απριλίου.


Σχολιάστε εδώ