Επί του πιεστηρίου

Όλοι τα έχουν με την Ελλάδα. Καλά, έχει τόσο μεγάλο ρόλο και δεν το ξέραμε; Ή έχουν θυμώσει γιατί από κει που ήμαστε… σωφρονισμένοι γίναμε άτακτα παιδιά; Και έχουν χάσει την ησυχία τους…

Αλλά, εδώ που τα λέμε, Αλέξη, καθαρά και ξάστερα, μεγαλώνουν πολύ οι ευθύνες σου, από τη στιγμή που δεν έχεις αντιπολίτευση, όπως φάνηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν γαλάζιοι, πράσινοι και μπλε, αφού έβγαλαν λόγο, δεν κάθισαν να ψηφίσουν και το ‘σκασαν για τα χωριά τους.

Ευθύνες, όμως, έχεις και απέναντι στον κόσμο που σε ψήφισε, χωρίς να είναι ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, και τις τελευταίες βδομάδες ζει με την αγωνία για το αύριο, για το τι θα γίνει, βλέποντας τις δυσκολίες που υπάρχουν για να πληρωθούν τα χρωστούμενα, και μάλιστα φουσκωμένα, στους εταίρους-δανειστές.

Η αλήθεια πάντως είναι, Αλέξη Τσίπρα, ότι παρά τον φόβο και τον πανικό που καλλιεργούν οι απολέσαντες την… κουτάλα, ο κόσμος είναι μαζί σου. Η συνέχεια, όμως, εξαρτάται αποκλειστικά από σένα.

Και αυτό που προέχει, κύριε πρωθυπουργέ, είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος… Γιατί ο χρόνος τελειώνει, όπως λένε έμπειροι πολιτικοί που πλήρωσαν ακριβά το ότι δεν πήραν τις αποφάσεις στον χρόνο που έπρεπε. Και παρακολουθώντας το σήμερα και τους εκβιασμούς που κάνουν οι απέξω, οι οποίοι κρατούν τη στρόφιγγα του… οξυγόνου, λένε: Κλείσε τη συμφωνία με ό,τι μπορείς να πάρεις, κι ας είναι λιγότερο απ’ ό,τι ήθελες ή είχες υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, γιατί μπορεί να έρθουν και χειρότερα. Και τότε μπορεί να μας μπλέξουν σε περιπέτειες…

***

Στην Κύπρο είναι πολύ πιο προχωρημένοι από εμάς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα για την οικονομική καταστροφή και τα λεφτά που έχασαν οι κάτοχοι αξιογράφων. Εδώ για τους μικροομολογιούχους που επένδυσαν τις οικονομίες τους και το εφάπαξ τους σε ομόλογα, που τους τα «κατακούρεψαν» και τους κατέστρεψαν, κανένας δεν μιλάει. Ούτε οι χθεσινοί ούτε οι σημερινοί.

***

Μάγκας ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης. Με 6% τόκο έβαλε σε τράπεζα τα αποθεματικά του δήμου του, όταν άλλοι δήμαρχοι έπαιρναν τόκο 1% από άλλες τράπεζες και σε εξαιρετικές περιπτώσεις κάτι ψιλά παραπάνω.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ