Βλέπει φως το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ, που γνωρίζει πολύ καλά τα μεγέθη αλλά και τις συνθήκες κρίσης που επικρατούν τα τελευταία έξι χρόνια στη χώρα μας, έβλεπε όταν ο Πόουλ Τόμσεν έγραφε τις εαρινές εκτιμήσεις του ότι το 2015 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 2,5% και το 2016 θα ανέβει στο 3,7%.

Βέβαια ίσως να βιάστηκε. Τα σενάρια να στηρίχθηκαν σε στοιχεία που έχουν ξεπεραστεί μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, καθώς οι συνθήκες ρευστότητας στην οικονομία έχουν επιδεινωθεί δραματικά. Κάτι που θα αποτυπωθεί στις εξελίξεις του πρώτου τριμήνου του έτους. Όμως και αν έπεσαν σε λάθος, η απόσταση ανάμεσα στην εικόνα που αποτύπωσαν στο World Economic Outlook και στον βομβαρδισμό των τελευταίων ημερών από το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη και την Ουάσιγκτον με σενάρια και δηλώσεις περί επερχόμενης καταστροφής και επικείμενης χρεοκοπίας, είναι εμφανέστατα μεγάλη.

Οι εχέφρονες αυτού του τόπου επιθυμούν οι αρχικές προβλέψεις του ΔΝΤ να επαληθευθούν, τα σενάρια χρεοκοπίας να διαψευστούν και να πάψει η Ελλάδα να είναι το ”μαύρο πρόβατο” της ευρωζώνης».


Σχολιάστε εδώ