Από τους 49 καταληψίες του Πανεπιστημίου, οι 43 δεν ήταν φοιτητές!

ΑΙΣΘΗΣΗ και πολλά ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα άτομα που για ημέρες είχαν καταλάβει την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από την απάντηση του Γ. Πανούση σε σχετικό σχόλιο, σ’ αυτή τη σελίδα, του Μ. Κουρή, στο «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής, προκύπτει ότι: Από τα 49 άτομα που συνελήφθησαν και σχετίζονταν με την κατάληψη, οι 43 δεν ήταν φοιτητές και δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση με την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ 8 από αυτούς ήταν αλλοδαποί. Στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των πρυτανικών αρχών ότι στις καταλήψεις πρωτοστατούν ξένα προς τα πανεπιστήμια στοιχεία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από τις αστυνομικές αρχές:

Στις 30/3 συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, την επομένη, 31/3, επτά (7) ημεδαποί. Στις 13/4 συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα, από τα οποία δέκα (10) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί. Από τους τελευταίους οι 2 ήταν υπήκοοι Αλγερίας, 2 υπήκοοι Αφγανιστάν και 1 υπήκοος Πολωνός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών. Στις 14/4 συνελήφθησαν έξι (6) άτομα από τα οποία πέντε (5) ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ισπανίας. Τις βραδινές ώρες της 16ης προς 17/4 συνελήφθησαν τέσσερις (4) γυναίκες, από τις οποίες 3 ημεδαπές και μία υπήκοος Πολωνίας. Στις 17/4 συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα, από τα οποία 13 ημεδαποί και 1 υπήκοος Κύπρου. Από τις ιδιότητες που δήλωσαν οι παραπάνω συλληφθέντες, για τους 43 δεν προκύπτει η φοιτητική ιδιότητα.


Σχολιάστε εδώ