152,9 εκατ. ευρώ τον χρόνο θα κοστίσει στις επιχειρήσεις η αύξηση του κατώτατου μισθού!

Στη σύσκεψη των εταίρων (εργοδοτών και εργαζομένων), υπό την προεδρία του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, δεν υπήρξε σύμπνοια-κοινή γραμμή των φορέων της Αγοράς, όχι τόσο για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ όσο για τον χρόνο έναρξης ισχύος του, με τη ΓΣΕΒΕΕ να υποστηρίζει ότι η αποκατάσταση θα πρέπει να γίνει σταδιακά, σε βάθος τριετίας.

Σε αυτήν τη… βολιδοσκοπική συνάντηση κατατέθηκαν οι προτάσεις από την κάθε πλευρά και θα φανεί στη συνέχεια πού θα καταλήξουν και αν η κυβέρνηση θα επιβάλει την άποψή της, αγνοώντας τις εργοδοτικές οργανώσεις…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», με τον κατώτατο μισθό αμείβονται 137.113 εργαζόμενοι στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα.

Το ετήσιο κόστος, κατά το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ -πρόεδρος της οποίας είναι ο Βασίλης Κορκίδης-, ανέρχεται σε 152,9 εκατ. ευρώ για την πρώτη φάση, για να πάει ο μισθός από 586,06 ευρώ (καθαρά) σήμερα στα 650 ευρώ την 1η/10/2015. Μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές το τελικό ποσό θα είναι 809,64 ευρώ.

Στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα πάει την 1η Ιουλίου 2016.


Σχολιάστε εδώ