Φως στα οικονομικά της Γυμναστικής Ομοσπονδίας ζητά ο βουλευτής Δ. Καμμένος

Συγκεκριμένα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζητάει από τον υφυπουργό Αθλητισμού να του επιβεβαιώσει ή να του διαψεύσει ότι η ΕΓΟ δημοσίευσε το 2015 για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα της και στη Διαύγεια έναν απολογισμό. Επίσης, αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες του ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό το σύνολο δαπανών από την ομοσπονδία γυμναστικής. Στο στόχαστρο της έρευνας που επιχειρεί ο βουλευτής μπαίνει και η Αλία Γκαράεβα με ερώτηση για το αν κατατέθηκε στην εφορία το ιδιωτικό συμφωνητικό της συνεργασίας της ως προπονήτρια και αν ανακοινώθηκε η πρόσληψή της στο ΙΚΑ. Επίσης εκφράζεται απορία και για το αν έχουν καταθέσει τα μέλη του ΔΣ της ΕΓΟ τα απαραίτητα έγγραφα για το «πόθεν έσχες».

Ο Κοντονής θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στη Βουλή σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Πρόσφατα, πάντως, δέχθηκε στο γραφείο του τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους, αλλά και τους Λευτέρη Κοσμίδη, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά, που προκρίθηκαν στους τελικούς οργάνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ενόργανης Γυμναστικής που διεξήχθη στο Κότμπους της Γερμανίας. Τους αθλητές συνόδευαν οι προπονητές τους και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε την ΕΓΟ «νοικοκυρεμένη ομοσπονδία» που έχει μεγάλες διακρίσεις και «με αυταπάρνηση, τόσο των διοικούντων όσο και των μελών της, χαίρει της εκτίμησης της πολιτικής ηγεσίας», Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι αύξησε την κρατική επιχορήγηση για το 2015. Ίσως και αυτή η δήλωση να ώθησε τον Δημήτρη Καμμένο στην κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης.

Ο Θανάσης Βασιλειάδης, πάντως, έστειλε μήνυμα νομιμότητας από το Μονπελιέ, όπου βρέθηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, που συνδυάστηκε με νέες διακρίσεις από τους έλληνες πρωταθλητές. Όπως, όμως, διευκρίνιζαν στο επιτελείο του πειραιώτη βουλευτή, «άλλο οι επιτυχίες και άλλο η διαφάνεια στην άσκηση διοίκησης μας επιδοτούμενης αθλητικής ομοσπονδίας».


Σχολιάστε εδώ