Στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» ποντάρει ο Σαμαράς

Στη Λ. Συγγρού θεωρούν πως η καθημερινότητα θα εξελιχθεί σε «ναρκοπέδιο» για την κυβέρνηση, καθώς τα προβλήματα θα διογκώνονται σταθερά και η κατάσταση θα σημειώνει περαιτέρω επιδείνωση. Κι αυτό είτε λόγω των ατυχών (κακών) χειρισμών των αρμόδιων υπουργών και της… μόνιμης διχογνωμίας είτε ως αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζει η χώρα. Εκφράζουν μάλιστα τη βεβαιότητα ότι από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει η φθορά της κυβέρνησης, η οποία σύντομα θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις.

Στην… αποτυχία της κυβέρνησης στους συγκεκριμένους τομείς επενδύουν στο επιτελείο του κ. Σαμαρά για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος και για τη σταδιακή ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικές των σχεδιασμών που έχουν κάνει στη Λ. Συγγρού είναι οι διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και οι οποίες παραπέμπουν στην περίοδο προ των εκλογών του 2012, ενώ τόσο το περιεχόμενο όσο και η ένταση των δηλώσεών του αντανακλά την απόφαση για σκληρή αντιπολίτευση και αντιπαράθεση υψηλών τόνων με την κυβέρνηση. Το δόγμα «τάξη και ασφάλεια», που είχε υϊοθετήσει στο παρελθόν ως αντιπολίτευση, επανέρχεται δριμύτερο στην επιχειρηματολογία του. Αναφορές όπως ότι «η κυβέρνηση ικανοποιεί αιτήματα κουκουλοφόρων και τρομοκρατών» ή ότι «κάθε λεπτό που περνάει στη χώρα κυριαρχεί η ανομία» προδιαθέτουν για το κλίμα που θα επικρατήσει τις επόμενες εβδομάδες και τους προσεχείς μήνες.

Στη Λ. Συγγρού θεωρούν ότι η δημόσια ασφάλεια (αντιεξουσιαστές, μετανάστες, φυλακές, τρομοκρατία κ.ά.) αποτελεί «προνομιακό πεδίο» για τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό διότι τα προβλήματα που υπάρχουν ή θα προκύψουν στην πορεία, αφορούν (και πλήττουν) την πλειονότητα των πολιτών, πρωτίστως δε τους λεγόμενους «νοικοκυραίους».

Αλλά και διότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, άρα και οι πολιτικές που θα προωθήσει, θα αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των πολιτών αυτής της κατηγορίας, ενώ θα ενισχύσουν και το αίσθημα της ανασφάλειας. Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά υπογραμμίζουν ότι η απάθεια (αδράνεια) που για μεγάλο χρονικό διάστημα επέδειξε η κυβέρνηση στο φαινόμενο των καταλήψεων πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων κτιρίων, αποτελεί ένα ισχυρό δείγμα «για το τι πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα». Επίσης, οι ρυθμίσεις που προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, και έχουν ως συνέπεια την αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού, θα καταγραφούν -λένε οι άνθρωποι του αρχηγού της ΝΔ- με αρνητικό πρόσημο στη συνείδηση των πολιτών. Θα προστεθούν δε στις απόψεις, φιλικές προς την τρομοκρατία, που κατά καιρούς εκφράζονται από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην «ανοικτή γραμμή» που ορισμένοι εξ αυτών διατηρούν με έγκλειστα στον Κορυδαλλό μέλη της «17 Νοέμβρη». Από την άλλη, η έξαρση του μεταναστευτικού ρεύματος θα επιβαρύνει την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας και θα δυσκολέψει, όπως είναι φυσικό, την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών.

Στη Νέα Δημοκρατία ποντάρουν πολλά τόσο στην πανσπερμία απόψεων που υπάρχει στην κυβέρνηση για κρίσιμα ζητήματα, γεγονός που τροφοδοτεί τη σύγχυση κι ενισχύει την αβεβαιότητα, όσο και στους -λόγω απειρίας και… ιδεοληψίας- κακούς χειρισμούς αλλά και στις «προκλητικές» δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που έρχονται κόντρα στην κοινή αντίληψη των πολιτών. Δηλώσεις όπως αυτή της Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι η εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής ήταν… «ειρηνική διαμαρτυρία» αλλά και η πιο πρόσφατη της Τ. Χριστοδουλοπούλου ότι «οι μετανάστες βγαίνουν και λιάζονται στις πλατείες» αν μη τι άλλο δικαιώνουν κατ’ αρχάς τις προσδοκίες της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ