Κλίμα ανησυχίας για τον τουρισμό

Η αβεβαιότητα που υπάρχει στη χώρα μας, με την επόμενη μέρα να εμφανίζεται θολή, έχει επηρεάσει σε ανησυχητικό βαθμό τον ρυθμό των κρατήσεων στα ξενοδοχεία και στην κρουαζιέρα, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του χώρου του τουρισμού. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές προβλέψεις για το κύμα των τουριστών που θα επιλέξουν φέτος την Ελλάδα. Παρότι η τουριστική σεζόν είχε αρχίσει τόσο αισιόδοξα, και υπολόγιζαν ότι οι αφίξεις θα ξεπερνούσαν τα 25 εκατομμύρια (αύξηση πάνω από 20%), δεν έγιναν κρατήσεις που αναμένονταν, ενώ κάποιοι που προγραμμάτιζαν να έρθουν στην Ελλάδα άλλαξαν γνώμη και είπαν «πάμε φέτος στην Ισπανία και του χρόνου βλέπουμε».

Τις τελευταίες, πάντως, μέρες κύκλοι που έχουν επαφές με τις ξένες αγορές επιμένουν ότι οι αφίξεις τη φετινή τουριστική περίοδο δεν θα πέσουν κάτω από τα 25 εκατομμύρια. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι αν είχε κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, ο αριθμός των τουριστών που θα έρχονταν στην Ελλάδα θα πλησίαζε τα 30 εκατομμύρια!

Από την Αμερική, πάντως, που έχουν κάνει κρατήσεις από πολύ νωρίς, η αύξηση θα είναι αρκετή. Αντίθετα, υπάρχει «κράτει» από τη Ρωσία, με πτώση των αριθμών και των τιμών.


Σχολιάστε εδώ