Κέρδισε η Αλουμίνιον

***

>Έσπευσαν κάποιοι να μιλήσουν για παραμονή στον κρατικό μηχανισμό καραμανλικών στελεχών, όπως οι Π. Λειβαδάς (ΕΟΤ) και Γιάννης Παπαθανασίου (ΕΛΠΕ). Άλλες όμως είναι οι βουλές της κυβέρνησης, που προχωράει σε αλλαγές και μάλιστα γρήγορα.

>Βαρύ ήταν το κλίμα κατά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις ΗΠΑ σε σχέση με την ελληνική ομογένεια. Όπως μαθαίνει το «Π», το χεράκι του στην ψυχρή υποδοχή έβαλε κομματικό στέλεχος της ΝΔ που διατηρεί στενές σχέσεις με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.

>Άσχημο είναι το κλίμα ανάμεσα στις Εφορίες και τον υπουργό Παναγιώτη Νικολούδη. Να το θυμηθείτε, θα υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

>Δύσκολες ημέρες για το «Ιασώ». Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα λόγω της καθυστέρησης των πληρωμών από το Δημόσιο. Την ίδια στιγμή και άλλη ιατρική μονάδα έχει προβλήματα και σκοπεύει να τα λύσει με απολύσεις.

>Την ίδια στιγμή, ο κακός χαμός γίνεται στη βιομηχανία φαρμάκου, αφού ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ την έχουν οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα. Έχουν ενημερωθεί ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πάνος Σκουρλέτης προκειμένου να δώσουν λύση. Η κατάσταση, πάντως, είναι πολύ δύσκολη κι εκεί.

>Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έχει ζητήσει την επίσπευση της ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο της επένδυσης του ελληνοκαναδού επιχειρηματία Πίτερ Ηλιόπουλου στη Λακωνία, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική.

>Τι δουλειά είχαν τα υψηλά κυβερνητικά στελέχη με τη γερμανική αντιπροσωπεία; Ποιοι ετοιμάζονται να εκχωρήσουν -θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζουν το θέμα σε βάθος- πόρους του ΕΣΠΑ στους επάρατους Γερμανούς με πρόσχημα τη δήθεν τηλεπικοινωνιακή αναβάθμιση;

>Και όλα αυτά που γράφουμε τα λέμε για να προσεχτεί ιδιαίτερα το θέμα της «Ψηφιακής Ατζέντας».

>Από την 1η Απριλίου 2015 ο Φίλιππος Μηναΐδης ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη Henkel Ελλάδος και Κύπρου. Ο κ. Μηναΐδης ξεκίνησε την καριέρα του στη Henkel Ελλάδος το 1996, αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις ευθύνης στις Διευθύνσεις Πωλήσεων και Marketing σε όλες τις εταιρείες του ελληνικού ομίλου. Σημειωτέον ότι διαδέχεται τον Κωνσταντίνο Φαλτσέτα.

>Η Αν Νις αναλαμβάνει από αύριο καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Roche Hellas, σε μια σύνθετη και δύσκολη περίοδο για την εταιρεία, που βρίσκεται πίσω λόγω αργοπορίας πληρωμών. Η κ. Νις προέρχεται από την Pfizer, όπου εργάστηκε τα τελευταία 15 περίπου χρόνια σε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Διαθέτει εμπειρία σχεδόν 25 χρόνων στη φαρμακευτική βιομηχανία, αφού από το 1991 μέχρι το 2000 απασχολήθηκε σε διάφορες θέσεις στον τομέα πωλήσεων της Glaxo Welcome στο Βέλγιο.

>Προβληματική μαθαίνουμε πως είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά το επιτελείο για θέματα Τύπου του υπουργού Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Γιώργου Σταθάκη. Πηγές αναφέρονται σε οξείες συμπεριφορές και ειρωνείες απέναντι σε δημοσιογράφους, που δεν συνάδουν με το πνεύμα τόσο της κυβέρνησης όσο και του ίδιου του υπουργού, που έχει την εικόνα του ήπιου, ευγενικού και χαμογελαστού πολιτικού. Δυστυχώς, κάποιοι έχουν πάρει τον ρόλο τους λάθος ξεχνώντας πως προέρχονται μάλιστα και από ΜΜΕ της διαπλοκής.


Σχολιάστε εδώ