Η κυβέρνηση να προσέξει την καθημερινότητα

Α) Μεταναστευτικό: Πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε υποδείξει την εσφαλμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταναστευτικό. Και τώρα που έχει καταστεί κυβέρνηση, δυστυχώς η Ελλάδα κατακλύζεται από σωρεία μεταναστών που φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα.

Το Μεταναστευτικό είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ΕΕ. Γι’ αυτό, άλλωστε, δημιουργήθηκε στην Κομισιόν χαρτοφυλάκιο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ ανέθεσε στον έλληνα Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος όμως, αντί να ασχοληθεί με την κατάρτιση μιας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και να προστατεύσει την Ελλάδα από την κάθοδο των μυρίων, ασχολείται με τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ και την ίδρυση δικού του κόμματος. Εάν η ΕΕ δεν αναλάβει την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος της Ελλάδος, η ελληνική κοινωνία θα διαλυθεί εντελώς.

Η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει τα ελληνικά σύνορα ως δικά της σύνορα και να έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία, ώστε να σταματήσει το εμπόριο των μεταναστών. Ακόμη, θα πρέπει να ενισχυθεί η Frontex και να αποκτήσει ταχύπλοα σκάφη, για να προστατεύει τα ελληνικά νησιά. Και ο κ. Γιούνκερ θα πρέπει να μεριμνήσει για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδος προς κάλυψη των δαπανών περίθαλψης των μεταναστών και προώθησής τους είτε στις χώρες τους είτε σε άλλες χώρες της ΕΕ. Και όλα αυτά θα πρέπει να τα μελετήσει και να τα σχεδιάσει ο κ. Αβραμόπουλος ως αρμόδιος Επίτροπος. Εάν δεν ληφθούν ριζικά μέτρα από την Κομισιόν, η αθρόα αυτή μετανάστευση θα καταστρέψει εντελώς την ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενώ θα αυξήσει και την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.

Β) Καταλήψεις δημοσίων κτιρίων: Άλλο μελανό σημείο ξεπεσμού είναι η κατάληψη δημοσίων κτιρίων από ναρκομανείς και κάθε είδους παραβατικά στοιχεία. Ενδεικτική η προειδοποίηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι η κατάληψη της πρυτανείας θα οδηγήσει σε απώλεια ζωής.

Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πρέπει να προστατεύονται από τις πρυτανικές αρχές και από την ΕΛΑΣ. Και όλα τα δημόσια κτίρια να φρουρούνται, για να υπάρχει προστασία και ανεμπόδιστη άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας. Γιατί στο τέλος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταντήσει να μην ασκεί καθόλου εξουσία. Εάν η φιλοσοφία της σημερινής κυβέρνησής μας είναι η αναρχία, πρέπει οι κυβερνώντες να συλλογιστούν ότι σε κανένα κράτος με αριστερή κυβέρνηση δεν υπάρχει αναρχία.

Αντίθετα, ακόμη και οι μικροπαραβάσεις τιμωρούνται αυστηρότατα. Η πραγματική Δημοκρατία στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό και στην ανεμπόδιστη άσκηση της εξουσίας από εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση. Σημειώνουμε ότι η κατάληψη δημοσίων κτιρίων και η παρεμπόδιση του έργου των υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτά αποτελούν ποινικό παράπτωμα, το οποίο πρέπει να τιμωρείται.

Γ) Πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας: Οι αντιεξουσιαστές, κουκουλοφόροι ή μη, πυρπολούν συνεχώς κεντρικά σημεία των Αθηνών, όπως είναι η πλατεία Εξαρχείων, η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και άλλες κεντρικές περιοχές.

Έτσι ζημιώνουν τους ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, καθώς υποβαθμίζονται οι περιουσίες τους και καίγονται τα αυτοκίνητά τους. Επιπλέον, καίνε τους κάδους των σκουπιδιών και μαζεύονται σκουπίδια σε κεντρικούς δρόμους των Αθηνών, δημιουργώντας μια εικόνα διαλυμένης πόλης, που δεν προστατεύει την υγεία των πολιτών. Και ο ισχυρισμός κυβερνητικού αξιωματούχου ότι τα Εξάρχεια έχουν πυρποληθεί κατ’ επανάληψη δεν είναι δικαιολογία για τη δράση των παραβατικών αυτών στοιχείων.

Δ) Αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης: Ο υπουργός Δικαιοσύνης μάς εξέπληξε με τις αποφάσεις του να δεχτεί τους όρους των καταληψιών, παρότι τα αιτήματά τους ανέτρεπαν εξ ολοκλήρου την έννομη τάξη. Και αντί να είναι ο φρουρός της έννομης τάξης και της απονομής της Δικαιοσύνης, γίνεται ο ανατροπέας της. Ίσως από μια στρεβλή αντίληψη του αριστερισμού. Τελικά ελπίζουμε ότι θα ληφθούν μέτρα προστασίας των ελλήνων πολιτών, όπως ακούσαμε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση.

Σημειώσαμε τις παραπάνω αδυναμίες, οι οποίες πρόκειται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του έλληνα πολίτη. Και φυσικά όχι από αντιπολιτευτικό μένος προς την κυβέρνηση, αλλά επειδή υπάρχει απειρία στη διαχείριση της εξουσίας, όπως και η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο η απειρία, είναι και η υπερευαισθησία που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους μετανάστες. Ασφαλώς η ευαισθησία αυτή γίνεται αφορμή να δρα το δουλεμπόριο των μεταναστών εις βάρος της χώρας μας, που προέρχεται βασικά από τη γειτονική μας Τουρκία.

Εάν εξαιρέσουμε το Μεταναστευτικό, η συμπεριφορά των αντιεξουσιαστών εύκολα μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο από τους μηχανισμούς που διαθέτει η κυβερνητική εξουσία για την προστασία του πολίτη. Και η προσπάθεια όλης της κυβέρνησης θα πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της καθημερινότητας του έλληνα πολίτη. Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αρκετά δεινά υπέστη, συνεπεία της κρίσης, και εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει λύσεις, όχι για να επισωρεύει καινούργια προβλήματα.


Σχολιάστε εδώ