Επί του πιεστηρίου

«Διογκώνονται τα φέσια του Δημοσίου, στον βωμό της πληρωμής των δόσεων προς τους δανειστές, των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο και των συντάξεων», έγραφε η «Καθημερινή».

Τι ήθελαν, δηλαδή; Να μην πληρωθούν οι δόσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις για να υπάρχει ρευστότητα στην

Αγορά; Δεν τους έπιασε, βέβαια, η αγωνία για τα καινούργια λουκέτα και τους χιλιάδες νέους ανέργους. Άλλωστε, η μνημονιακή πολιτική που υποστηρίζει η εφημερίδα συνέβαλε στην ύφεση και έκανε να στερέψουν οι πηγές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Εξυπηρετούσε η μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ γιατί, σου λέει, έτσι θα είχαμε πιστωτικό γεγονός. Και πολλοί που είναι στα πόδια της εξουσίας περιμένουν πώς και πώς μια χρεοκοπία για να πάρουν μπιρ παρά ό,τι φιλέτο έχει απομείνει. Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, οι νιόφερτοι ξέρουν τα κατατόπια και δύσκολα θα πέσουν στα δίχτυα των πασίγνωστων λαμόγιων.

***

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 100 ζεστά εκατομμύρια ευρώ έβγαλε μέχρι το τέλος του 2014 η Αυστρία από τους… διεφθαρμένους και… τεμπέληδες Έλληνες, όπως αποκάλυψε το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών. Ήταν οι τόκοι που πήρε από την Ελλάδα για τη συμμετοχή της Βιέννης, με διμερές δάνειο, στο πακέτο… βοήθειας προς την Αθήνα.

Αυτή είναι η… κακή Ελλάδα, που όλοι θέλουν να την αρμέγουν…

***

Τα μαζεύει και ο… φίλος μας ο Χορστ Ράιχενμπαχ, με την περιβόητη Task Force του. Ολοκληρώθηκε η αποστολή τους. Καλά, μας ρώτησες, κύριε Τσίπρα; Διώχνεις τον Ράιχενμπαχ τώρα που τον είχαμε… αγκαλιάσει; Και πώς θα ζήσουμε χωρίς Task Force; Μας πήρες και την «τρόικα», ορφανούς θα μας αφήσεις; Δεν φαντάζομαι να μας πάρεις και τον Φούχτελ μας -όνομα και πράμα- τώρα που έμαθε να τρώει…

Τουλάχιστον, Αλέξη, δεν μας λες πόσο μας στοίχισαν όλοι αυτοί, που πέντε χρόνια τη βγάλανε εδώ μπέικα; Και τι δουλειά έκαναν, τι άλλαξαν, ποια μεταρρύθμιση προχώρησαν…

Έτσι, για να ξέρουν Μέρκελ και Σόιμπλε ότι τουρισμό έκαναν οι δικοί τους, και μάλιστα με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τους… τεμπέληδες Έλληνες.

***

Στα κρύα του λουτρού άφησε όλο το σκυλολόι των μνημονιακών μεγαλοδημοσιογράφων. Πανικός έπεσε μόλις γράφτηκε ότι ο Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον Ομπάμα. Έφθασαν στο σημείο να θέσουν ερώτημα στον Λευκό Οίκο αν στο πρόγραμμα του Προέδρου υπήρχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας. «Όχι», απάντησε. Και στη γιορτή για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας ο Μπαράκ Ομπάμα τούς έκανε σκωτσέζικο ντους. Για 10 λεπτά τα είπε με τον Βαρουφάκη. Και κλάμα οι νταβατζήδες και οι κολαούζοι τους…

***

Μια άξια επιλογή. Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανέλαβε ο Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια είχε τοποθετηθεί διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Επί των ημερών του, όχι μόνο δούλευαν όλα ρολόι αλλά και αναβαθμίστηκαν όλα τα τμήματα και δίνονταν λύσεις στα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό. Και όσοι νοσηλεύθηκαν εκεί μόνο καλά λόγια είχαν να πουν. Είναι σίγουρο ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα πάει καλά με τον κ. Αυγερινό στο τιμόνι του.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ