Δεν αντέχουμε άλλο οι δήμαρχοι τον βιασμό των δήμων!

Τα… λαμπάκια του Λαμπάκη άναψαν για άλλη μια φορά για το αυτονόητο… «Υπάρχουν», είπε «και ορισμένα όρια και τα όρια λένε ότι δεν μπορούν να χτυπούν στον συναισθηματισμό μερικών θεσμικών, όπως είναι οι δήμαρχοι, ή του ελληνικού λαού. Από την άλλη να μας χαρακτηρίζουν ρατσιστές εάν πούμε ότι το θέμα αυτό δεν είναι μόνο δικό μας θέμα, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι θέμα της Ευρωζώνης, θέμα κάθε ανθρώπου ο οποίος λέει ότι ζει μέσα σε πολιτισμένο κράτος». Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σχολίασε πως η οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και των δήμων «είναι τρισάθλια» και πως «είναι άγνωστο αν ύστερα από έναν ή ενάμιση μήνα θα μπορεί ο κάθε δήμαρχος να πληρώνει τους μισθούς των υπαλλήλων του και αν θα μπορεί και το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Έχουμε λοιπόν την αγωνία αυτή, διότι αυτοί διαπραγματεύονται, αλλά διαπραγματεύονται με τη ζωή μας κυριολεκτικά, γιατί εάν κόψουν τις συντάξεις για μερικούς μήνες το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. Έχουμε επομένως όλη αυτή την αγωνία εάν θα πάει καλά αυτή η διαπραγμάτευση, εάν εγώ μετά ως δήμος έχω να διαθέσω κτίρια, ανακαινίζοντάς τα, με ποια κεφάλαια δεν ξέρω, για να βάλω τους μετανάστες εδώ».

***

Το μπαλάκι και η Τασία

Ιδιαίτερα καυστικός στο σχόλιό του υπήρξε για το ίδιο θέμα και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης που τόνισε: «Η αίσθησή μου παρακολουθώντας την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι ότι μάλλον έχει παρανοήσει τον ρόλο της. Θεωρεί ότι το υπουργείο της είναι προστασίας του μετανάστη και μάλιστα του παράνομου μετανάστη».

Ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει πως «ως δήμαρχο δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν την ευθύνη στους δήμους και την Αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι κάτι που εμείς οι δήμαρχοι το έχουμε ζήσει στο πετσί μας χρόνια τώρα».

***

Η Βουλγαρία και ο φράχτης

Κι ενώ εμείς δεν ξέρουμε πώς να… διαχειριστούμε τον φράχτη μας, η βουλγάρα ΥΠΕΣ Ρουμιάνα Μπατσβάροβα ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί ο φράχτης στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Μιλώντας μάλιστα σε δημοσιογράφους η υπουργός ανακοίνωσε ότι η συμφωνία για τη δημιουργία ενός Κέντρου Συντονισμού Μεθοριακής Ασφάλειας είναι έτοιμη και θα υπογραφεί σύντομα ανάμεσα στη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

«Η τουρκική πλευρά δήλωσε πως είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία αυτή», είπε η Μπατσβάροβα, προσθέτοντας: «Αναμένουμε κάποια απάντηση από την Ελλάδα. Στην ουσία ελπίζουμε ότι θα υπογράψουμε μέχρι τον Ιούνιο τη συμφωνία αυτή που περιμένουμε να υπογραφεί από το 2011»…

Επίσης η ΥΠΕΣ τόνισε πως έχει αυξηθεί σημαντικά το προσφυγικό κύμα στη Βουλγαρία σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, οπότε και είναι αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στα νότια σύνορα της χώρας.


Σχολιάστε εδώ