Ανάλεκτα

«Καταπέλτης» είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φορολόγηση των οικογενειών στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση στη φορολόγηση των οικογενειών με έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά, μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ. Όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%.

• «Ψαρεύοντας μαρίδα με φαλαινοθηρικό»:

(Ο τίτλος από τον «Αντιφωνητή» Νο 413…)

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στην Τασία ή Δρίτσαινα… (κατά τα άλλα, μόνο οι καπιταλιστές ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ και τα δύο μέλη του ΖΕΥΓΟΥΣ στα υπουργεία…):

…Άλλοι τριάντα αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην Αγία Παρασκευή της Σαμοθράκης από τη Λιμενική Αρχή και συνελήφθησαν, καθώς «δεν είχαν τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα»! Ακολουθεί η προανάκριση και όλα τα γνωστά τυπικά για να καταλήξουν κι αυτοί οι τριάντα μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες άλλων κάπου στην Αθήνα…

Από το περασμένο καλοκαίρι βγάζουμε στο ΒΑ Αιγαίο για περιπολίες ένα (αριθμός: 1) σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, με άπειρα έξοδα και μηδενικό αποτέλεσμα. Στέλνουμε μια κανονιοφόρο των 45 τόνων -χωρίς καν θερμικές κάμερες επάνω!- να ξοδεύει 7.000 ευρώ μόνο σε καύσιμα ανά 12ωρο, για να βολτάρει μεταξύ Λέσβου – Λήμνου – Σαμοθράκης, μήπως και πέσει πάνω σε κάποιο σκάφος με λαθρομετανάστες. Καθώς μάλιστα ο καθένας μπορεί να δει τον απόπλου από τα δύο λιμάνια πού χρησιμοποιούνται, το προφανές είναι ότι ειδοποιούνται οι «ενδιαφερόμενοι» της απέναντι ακτής και αναβάλουν κάθε προγραμματισμένη κίνηση.

Πώς λοιπόν ελπίζουμε να φρενάρουμε το κύμα της λαθροεισβολής στην πατρίδα μας, που (με τη μεσανατολική φωτιά να συνεχίζεται) θα επιταθεί στους ερχόμενους μήνες του καλοκαιριού; Χρειάστηκαν 20 ολόκληρα χρόνια για να κατασκευάσουμε έναν φράχτη στον Έβρο. Τώρα, πόσα χρόνια θα χρειαστούμε για να ανακαλύψουμε την αξία ενός πλέγματος με θερμικές κάμερες και ραντάρ βραχέος βεληνεκούς για μικρά στίγματα στις ανατολικές ακτές των νησιών μας; Δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε εικόνα σε πραγματικό χρόνο και την επόμενη δυνατότητα αποτροπής πριν ακόμη ξεκινήσει ο τούρκος διακινητής (μη βάζετε ιδέες στους «αλληλέγγυους»…);

e-mail: [email protected]


Σχολιάστε εδώ