Τι συμβαίνει εκεί στο Εθνικό Θέατρο…

Όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού, υπάρχουν καταγγελίες από το σωματείο εργαζομένων για μη τήρηση της νομιμότητας σε συμβάσεις και συμβόλαια με εξωτερικούς συνεργάτες τη διετία 2014 – 2015, για τα οποία ο κ. Ξυδάκης έχει διατάξει έλεγχο. Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Σεβόμαστε την αυτοτέλεια κάθε οργανισμού που εποπτεύει το ΥΠΠΟ. Δεν παρεμβαίνουμε. Εκτός αν υπάρχουν παραστρατήματα, οικονομικές αδυναμίες, οπότε παρεμβαίνουμε για να τηρηθεί η νομιμότητα».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χατζάκης σε επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό όταν αρνήθηκε να παραιτηθεί – «Αυτό θέλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός», του είχε πει. «Είσαι υπάλληλος γαντζωμένος σε μια καρέκλα και όχι καλλιτέχνης»!

Χρήσιμο στοιχείο, για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του, θα ήταν το ύψος του μισθού και τυχόν άλλων απολαβών (μπόνους κ.λπ.) του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

***

* Τρία ακόμη «Τσαντίρια» μας έμειναν για να γελάσει το χειλάκι μας. Ο Λάκης Λαζόπουλος ετοιμάζεται ήδη για τις καλοκαιρινές διακοπές του ώστε να ηρεμήσει ύστερα από μια πολύ δύσκολη προσωπική χρονιά. Ο δημιουργός θα παραμείνει πιστός στο κανάλι της Κάντζας στο οποίο χάρισε φέτος θεαματικότητες που έφτασαν μέχρι και 50%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει συζητήσει με τη διοίκηση του καναλιού και από τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα επιστρέψει και πάλι με σάτιρα. Ωστόσο αυτό που έχει ζητήσει είναι το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» να βγαίνει μια φορά τον μήνα ώστε να μπορεί να δρομολογήσει τα καλλιτεχνικά του σχέδια στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο. Για το τελευταίο «γλέντι» της φετινής σεζόν ο Λάκης ψάχνει, όπως πληροφορηθήκαμε από στενούς του συνεργάτες, μια όμορφη τοποθεσία για να μας αποχαιρετήσει ή κάποιο μεγάλο ανοιχτό θέατρο.

* Η Ευγενία Δημητροπούλου έγινε δημοφιλής μέσα από τη θρυλική σειρά «Το νησί». Έκτοτε την κέρδισε το θεατρικό σανίδι. Φέτος κλέβει τις εντυπώσεις στην παράσταση «Εντίθ Πιάφ» στο Εθνικό Θέατρο στη σκηνή «Rex» δίπλα στην Ελεονώρα Ζουγανέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως η γλυκιά και ταλαντούχα ηθοποιός θα ξαναβρεθεί στο τηλεοπτικό πλατό. Σε λίγες ημέρες θα λάβει μέρος στα γυρίσματα του κωμικού σίριαλ του Alpha «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» όπου θα υποδυθεί την αγαπημένη αδερφή του Χάρη (Πάνου Βλάχου).

* Η πέτρα του σκανδάλου που συγκλόνισε τη Γαλλία το 2014, με την ερωτική παράνομη σχέση της με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ -αφού εκείνος ήταν δεσμευμένος με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ-, η γοητευτική ηθοποιός Ζιλί Γκαγιέ πρωταγωνιστεί ως «Ωραία Ελένη» στην ξένη σειρά «Ο γυρισμός του Οδυσσέα»! Πρόκειται για ένα ιστορικό – δραματικό σίριαλ γαλλικής παραγωγής (2013) δώδεκα ωριαίων επεισοδίων το οποίο θα προβληθεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στη ΝΕΡΙΤ από την Πέμπτη 16 Απριλίου στις 00.30.


Σχολιάστε εδώ