Στον λάκκο που σκάβει θα πέσει…

Το είχε υπαινιχθεί ο κ. Σαμαράς και σε πρόσφατη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά ουδείς το παρατήρησε. Πάντως, για να κάνει πράξη την «απειλή» του ο κ. Σαμαράς, πρέπει να υπάρξει μια σειρά προϋποθέσεων: Πρώτον, να χρεοκοπήσει η χώρα. Δεύτερον, να είναι ο ίδιος ακόμη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Και, τρίτον, να τον καλέσει ο ελληνικός λαός να τον σώσει (…ξανά). Μεταξύ μας… περισσότερες πιθανότητες έχει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης.

***

Κατά την εκτίμηση αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας -το λένε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους-, η απόφαση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να τοποθετηθεί δημόσια -για πρώτη φορά- ο Κ. Καραμανλής. Οι πληροφορίες, μέχρι αυτήν την ώρα τουλάχιστον, από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού δεν… δικαιώνουν τις προσδοκίες των βουλευτών.

***

Αν κρίνω από τις πληροφορίες που διακινούνται από τη Λ. Συγγρού, οι αναμετρήσεις του Αντ. Σαμαρά με τον Αλ. Τσίπρα στη Βουλή θα είναι συχνές, συχνότατες, το επόμενο διάστημα. Κι αυτό διότι, όπως λένε, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να μεταφέρει την τακτική του «σκληρού ροκ» και εντός του Κοινοβουλίου. Με απώτερο στόχο να αποδομήσει το προφίλ του πρωθυπουργού και να μειώσει με τον τρόπο αυτό τη δημοφιλία του. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι οι δυσμενείς εξελίξεις σε μια σειρά ζητημάτων θα φέρουν τον κ. Τσίπρα σε δυσχερή θέση, κυρίως λόγω του ότι θα έχει αθετήσει ορισμένες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Κόντρα στην εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, στη Λ. Συγγρού πιστεύουν ότι το κλίμα θα αλλάξει σταδιακά και η Νέα Δημοκρατία θα ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εντάξει, η πίστη (μπορεί να) σώζει, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αλλάζει και τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

***

Απασφαλισμένη βόμβα…

παρέδωσε ο Σαμαράς στον Τσίπρα, και όχι πλεονάσματα και μια χώρα έτοιμη να βγει στις Αγορές. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το έγραψε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» ένας από τους πιο έγκριτους πολιτικούς συντάκτες, ο Κώστας Ιορδανίδης. Να τι ακριβώς σημείωνε στο άρθρο του: «Η παρούσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν ανέλαβε την εξουσία ύστερα από μια καταστροφή. Παρέλαβε μια απασφαλισμένη βόμβα με χρονικά περιθώρια ασφυκτικά, να διαπραγματευθεί λύση αναιρετική των προεκλογικών εξαγγελιών»!


Σχολιάστε εδώ