Στα ενδότερα των ομάδων

*Ο ΠΑΣ έμεινε αήττητος σε δύο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και ισάριθμα εναντίον του ΠΑΟΚ. Με τη διαφορά ότι έχει άλλη μία επίσκεψη στην Τούμπα, για τη Σούπερ Λίγκα αυτή τη φορά, αφού το πρώτο ματς αφορούσε το κύπελλο, στο οποίο στάθηκε όρθιος.

*Η ομάδα των Ιωαννίνων διατήρησε επίσης το αήττητό της σε δύο αγώνες εναντίον του Αστέρα Τρίπολης με απολογισμό τέσσερις πόντους, ενώ επικράτησε του Ατρομήτου και απέσπασε ισοπαλία στους Ζωσιμάδες από τον Παναθηναϊκό. Άρα, ο Πετράκης και οι παίκτες του έχουν μπροστά τους μία επίσκεψη στο Περιστέρι και άλλη μία στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

*Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές, ο ΠΑΣ έχει πετύχει τον στόχο του, αν και το περασμένο καλοκαίρι πολλοί τον έβαζαν μεταξύ των ομάδων που θα διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο για υποβιβασμό. Κυρίως επειδή αποχώρησε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο παίκτης που παρουσιαζόταν ως ο στυλοβάτης της άμυνας ενώ συγχρόνως επιβλήθηκε, για άλλη μία σεζόν, στην ομάδα του Γιώργου Χριστοβασίλη περιορισμός μεταγραφών.

*Το κενό του Λαρισαίου καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Άντι Λίλα, ο οποίος αποχώρησε με προορισμό την Πάρμα. Χάρη στη δουλειά του Πετράκη ο ΠΑΣ κάλυψε τα κενά του και έβγαλε νέα φυντάνια στη βιτρίνα, με κορυφαίο όλων τον Χάρη Χαρίση, ο οποίος εξελίχθηκε σε μήλο της έριδος μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

*Αξίζει εδώ να σταθούμε και στον σχεδιασμό του Χριστοβασίλη, ο οποίος έχει χρεωθεί με χίλια δύο αρνητικά, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, τελικά κόβει το μάτι του. Από τον περασμένο Αύγουστο έλεγε δεξιά και αριστερά ότι «φέτος θα τρίβετε τα μάτια σας με τον Χαρίση, ο οποίος θα γίνει περιζήτητος» και δικαιώθηκε απόλυτα με την πέραση που έχει ο νεαρός μέσος.

*Το μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΣ, πάντως, παραμένει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, στην οποία έχουν μπει τεράστια ποσά τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Χριστοβασίλης αδυνατεί να εξασφαλίσει τα αυτονόητα, δηλαδή την αδειοδότηση της ομάδας, ώστε να εξαργυρώσει τα αγωνιστικά κέρδη από την πορεία της στη Σούπερ Λίγκα.

*Το καμπανάκι που ήχησε από το βράδυ της περασμένης Κυριακής στα Γιάννινα αιφνιδίασε πολλούς και δυσαρέστησε ακόμα περισσότερους. Για τους μυημένους, ωστόσο, ήταν μια απλή φυσιολογική επισήμανση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, που χαρακτήρισε «πολύπλοκη διαδικασία» τη συμμετοχή του ΠΑΣ στις διεθνείς διοργανώσεις.

*Με τη νέα νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την εξόφληση των χρεών σε 100 δόσεις, ο Χριστοβασίλης ενδεχομένως να βρει άκρη με τις οφειλές του ΠΑΣ προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες που απειλούν την επόμενη μέρα της ομάδας, η οποία έχει ανοικτούς λογαριασμούς με πρώην παίκτες και προπονητές που υπό προϋποθέσεις μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον, ακόμα και στο άμεσο.

*Την παρτίδα φαίνεται ότι σώζει ο Πανιώνιος και ήδη ο Μαρίνος Ουζουνίδης προχώρησε σε καταρχήν συμφωνία για την παραμονή του στη Νέα Σμύρνη και την επόμενη σεζόν. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η διαρροή της πληροφορίας που ήθελε τους «κυανέρυθρους» να μην έχουν καταθέσει φάκελο στην αρμόδια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

*Η παραμονή Ουζουνίδη θα ανοίξει τη συζήτηση και για τις επεκτάσεις στα συμβόλαια κάποιων παικτών, τους οποίους θεωρεί απαραίτητους. Με δεδομένη την αποχώρηση του Δημήτρη Κολοβού, στον Πανιώνιο θα επιδιώξουν να κρατήσουν τον Ταξιάρχη Φούντα είτε με επέκταση του δανεισμού του είτε ακόμα και με μεταγραφή από τη Σάλτσμπουργκ.

*Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, διότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος αναζητάει ομάδα στην Μπουντεσλίγκα για τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Έχει τις άκρες του στη Γερμανία ο νέος μάνατζερ του Φούντα από την εποχή που αγωνίστηκε στην Άιντραχτ και προσπαθεί να τις αξιοποιήσει.

*Ένας άλλος πονοκέφαλος για τους ανθρώπους του Πανιωνίου έχει ως αιτία τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Όλοι στη Νέα Σμύρνη πίνουν νερό στο όνομα του Κάνιο, αλλά αντιλαμβάνονται πως δύσκολα μπορούν να αντέξουν τα πόδια του Αργεντινού τον ρόλο του ηγέτη και έτσι αναζητούν εναλλακτικό πλάνο.

*Στον Πανιώνιο σκέφτονται σοβαρά την περίπτωση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου με το επιχείρημα ότι μπορούν να σώσουν την καριέρα του. Θετικός για τον άλλοτε παίκτη της Ξάνθης εμφανίζεται και ο Ουζουνίδης και έτσι μπορεί να γίνει ο Βλαχοδήμος ο διάδοχος του Κολοβού.

*Από ‘κει και πέρα, ο σχεδιασμός του Πανιωνίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στην υπόθεση του Τασουλή. Για τον νεαρό αριστερό μπακ εκφράζεται ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, ενώ ακούγεται πως μπορεί να μπει στο κόλπο και ο Ολυμπιακός, ο οποίος παραδοσιακά καταφέρνει και βρίσκει άκρη με τους «κυανέρυθρους».

*Αν ο Τασουλής πάει στον Πειραιά, τότε ο Τάσος Αυλωνίτης μπορεί να ακολουθήσει το αντίστροφο δρομολόγιο, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη αλλά και για τον Τζανακάκη. Όπως και να ‘χει, πολλά θα εξαρτηθούν στη Νέα Σμύρνη από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν.


Σχολιάστε εδώ