Στέλνουν στην ΟΥΕΦΑ το πόρισμα του Κορέα!

Γίνεται αντιληπτός, πάντως, ο κίνδυνος να ποινικοποιηθούν τα λάθη των διαιτητών, ακόμα και αν μιλάμε για εκείνα που χαρακτηρίζονται «ανθρώπινα». Ο στόχος του Ανδρεάδη, σύμφωνα με όσα ακούγονται στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, είναι η ανάδειξη του κινήτρου πίσω από τα σφυρίγματα ή και τις παραλείψεις των διαιτητών. Σε αυτή την περίπτωση θα πάρουν σειρά και αρκετοί από τους παρατηρητές, οι οποίοι πρόσφεραν κάλυψη στους διαιτητές. Οι κατηγορούμενοι, δηλαδή, θα αυξηθούν σημαντικά σε σχέση με τους 16 που συμπεριέλαβε στο αρχικό πόρισμά του ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας. Σε ακροατήριο, πάντως, δύσκολα θα σταθούν τα κατηγορητήρια που αφορούν τους διαιτητές, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν ένα πέναλτι ή ξέχασαν να βγάλουν μια κόκκινη κάρτα. Στην πιάτσα, όμως, επικρατεί πανικός και ενδεχομένως αυτός να είναι ο στόχος του ανακριτή. Η πίεση ώστε να σπάσει το απόστημα είτε μέσα από κάποια ομολογία είτε από κάποια λάθη στα οποία ενδέχεται να υποπέσουν κάποιοι από τους κατηγορούμενους.

Κοινό μέτωπο με Πολιτεία

Την ίδια ώρα προκαλεί αίσθηση η αδιαφορία που επιδεικνύει η ΕΠΟ. Έστω και αν ένας δικηγόρος κατέθεσε στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ένα έγγραφο αίτημα για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης, με την οποία θα αίρεται η αθλητική αναγνώριση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου επικροτούν τη διαφθορά», δήλωσε μεταξύ άλλων και ο Κοντονής, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλει το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα στον Μισέλ Πλατινί.

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ έχει δείξει κατά το παρελθόν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα διαφθοράς και με την ενημέρωσή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού ελπίζει να νομιμοποιήσει την επικείμενη νομοθετική παρέμβασή του.

Με τον Κοντονή συντάσσονται και οι παράγοντες των ομάδων που συγκροτούν το λεγόμενο μπλοκ της αντιπολίτευσης. Προωθούν, μάλιστα, και αυτοί το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα στην ΟΥΕΦΑ με στόχο την επιβολή κυρώσεων στον Ολυμπιακό.

«Υπάρχει το προηγούμενο με τους Τούρκους, τη Μέταλιστ και τον Ολυμπιακό Βόλου που αποκλείστηκαν από τις διεθνείς διοργανώσεις επειδή κάποιοι παράγοντές τους εμφανίστηκαν εμπλεκόμενοι σε παρόμοιες καταστάσεις», ισχυρίζονται σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, που ευελπιστούν να κατακτήσουν έτσι το πρώτο και το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ εφόσον τιμωρηθούν οι «ερυθρόλευκοι» έστω και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Παράλληλα, τα νομικά επιτελεία των δύο ΠΑΕ ετοιμάζουν προσφυγές στη δικαιοσύνη για διαφυγόντα κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που περιγράφει στο πόρισμά του ο Κορέας.

Στο πλευρό τους είναι αρωγός και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος κάνει τις δικές του επαφές με την ΟΥΕΦΑ. Πάμε, δηλαδή, σε ένα παραγοντικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά το παρελθόν.

Από τον Ολυμπιακό, όμως, ετοιμάζουν τις δικές τους κινήσεις με προσφυγές στη δικαιοσύνη εναντίον όσων επιχειρούν να τους εμπλέξουν με την εγκληματική οργάνωση.

Έχουν ήδη συντάξει στον Πειραιά ολόκληρους φακέλους και μένει να δούμε πού θα κάτσει τελικά η μπίλια.


Σχολιάστε εδώ