Πλυντήριο είχε φτιάξει στην Ελλάδα και ξέπλενε βρώμικα χρήματα με μετρητά ο συλληφθείς ελβετός τραπεζίτης!

Ο συλληφθείς μαφιόζος τραπεζίτης εμπλέκεται και στις μίζες που μοίραζε η Ζήμενς της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε, για να παίρνει δουλειές από την Ελλάδα σε τιμές με πολλά καπέλα.

Ο Όσβαλντ και ο άλλος μιζαδόρος, ο Φάνης Λυγινός, είχαν στήσει εδώ… βιομηχανία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ήταν και οι δύο στελέχη της Dresdner Bank και στη συνέχεια μετακόμισαν στην BNP Paribas Γενεύης. Στην παρέα ήταν και ο Μεταξάς. Εναντίον και των τριών έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Στον ανακριτή προσήλθαν ο Λυγινός και ο Μεταξάς, απολογήθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι έναντι εγγύησης 100.000 ευρώ. Ο Όσβαλντ δεν πήγε, γι’ αυτό και ο ανακριτής εξέδωσε το διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου και συνελήφθη.

Ο Όσβαλντ είχε στήσει εδώ πλυντήριο, με όλη τη σημασία της λέξης, στο οποίο ξέπλενε βρώμικο χρήμα των πελατών του. Λειτουργούσε ως εξής: Κάποιος κατέφευγε σε αυτόν για να του βγάλει χρήματα έξω, π.χ. 500.000 ευρώ. Τα παρέδιδε στον Ελβετό και αυτός τα έδινε σε κάποιον που τα ήθελε για τη δουλειά του και έτσι ξεπλένονταν τα χρήματα και χάνονταν τα ίχνη τους. Αυτός που τα έπαιρνε δεν γνώριζε ότι προέρχονταν από μίζες. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Κάντα με τα 500.000 ευρώ που είχαν καταλήξει σε αυτόν μέσω Όσβαλντ. Εμφανιζόταν ότι του τα είχε δώσει ο Μαυρίδης της Ζήμενς, ενώ ο Κάντας δεν είχε καμία σχέση με αυτόν. Τι είχε συμβεί; Ο Μαυρίδης είχε δώσει το έμβασμα στον Όσβαλντ και εκείνος είχε πάρει σε μετρητά το ποσό του εμβάσματος, το δε έμβασμα το είχε δώσει σε άλλον πελάτη. Έτσι γινόταν το ξέπλυμα.


Σχολιάστε εδώ