Πιο βαθιά στη δίνη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μάς έβαλε το ταξίδι στη Μόσχα, λέει το ΚΚΕ

«Απ’ αυτούς», τονίζουν, «τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ποια μονοπώλια, ρωσικά, ευρωενωσιακά ή αμερικάνικα, θα καρπωθούν αυτόν τον πλούτο, ο λαός θα είναι και πάλι ο ζημιωμένος».

Σε κάθε περίπτωση ο Περισσός θα συνεχίσει την έντονη αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, αφού, όπως εκτίμησε ο Δ. Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αυτές τις μέρες «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταλήγει μαζί με τους εταίρους της στις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία της 20ής του Φλεβάρη, μια συμφωνία που έχει απ’ όλα τα ”μνημονιακά”: Έχει αξιολόγηση, δημοσιονομική πειθαρχία, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά και πρωτογενές πλεόνασμα, έχει ισοδύναμα και κοστολογημένα μέτρα».

Για το ΚΚΕ, η συμφωνία που ψήνεται με τους «θεσμούς» έχει όλα αυτά τα μέτρα «για τα οποία μάτωσε τα προηγούμενα χρόνια ο λαός με τις συμφωνίες της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

«Στην ουσία», τονίζουν, «πρόκειται για παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου και για αυτό η κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει τη συμφωνία του Φεβρουαρίου στη Βουλή, ούτε να κάνει ονομαστική ψηφοφορία όπως ζήτησε το ΚΚΕ, αφού εάν αυτή η συμφωνία είχε πραγματικά φιλολαϊκό περιεχόμενο, θα την είχε φέρει από την πρώτη στιγμή».

Με βάση την ανάλυση που κάνουν στον Περισσό, η κυβέρνηση δεν φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή για «να μη συναντηθεί το ”ναι σε όλα” των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με αυτό των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», γεγονός που θα την εξέθετε στα μάτια των ψηφοφόρων της αφού θα ήταν ξεκάθαρο ότι από κοινού με τα κόμματα της προηγούμενης κυβέρνησης ψηφίζει την παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου το οποίο χτυπούσε ανελέητα όσο ήταν αντιπολίτευση.


Σχολιάστε εδώ