Λύσσα να κρατήσουν την καρέκλα

***

Ψάχνουν για δουλειές…

Χοντραίνει το επιχειρηματικό παιχνίδι από όλους αυτούς που επιθυμούν προσβάσεις στη νέα εξουσία. Για παράδειγμα, μαθαίνουμε πως γνωστός φαρμακοβιομήχανος αλλά και πάλαι ποτέ διαπλεκόμενος μεγαλοεπιχειρηματίας, που συνδέεται με σκάνδαλα τα οποία συγκλόνισαν τον τόπο, έχουν πιάσει στασίδι. Ο μεν πρώτος με μηνύματα -ομολογουμένως, απρόσεκτα- δεξιά και αριστερά εκθέτει τους συνομιλητές του, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, ουδεμία σχέση έχουν με τον πρωθυπουργό.

***

Κι άλλος νταβατζής αναζητεί ευκαιρία…

* Ποιος εκδότης εφημερίδας, με ειδικές σχέσεις με την ευρωπαϊκή ΝΔ, έλαβε δάνειο-γίγα λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά;

* Και μια και πιάσαμε τα οικονομικά σκάνδαλα των εκδοτών, να πάμε και στα επιχειρηματικά των εκδόσεων. Μαθαίνουμε πως μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος ετοιμάζεται να αγοράσει σημαντική κεντροδεξιά εφημερίδα, με στόχο πολιτική παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΔ.

* Η προσπάθεια αυτή θα εκδηλωθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, με «μπροστάρη» πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης
και έμπειρο επαγγελματία.

***

>Ο δεύτερος επιχειρηματίας, επειδή έχει εμπειρία στις παρακολουθήσεις, είναι πολύ πιο προσεκτικός αλλά και αποτελεσματικός. Το σύστημά του ποτέ δεν έπιασε στα ΜΜΕ, αλλά μαθαίνουμε πως ενδιαφέρεται εκ νέου για δύο πράγματα. Το ένα είναι οι άδειες του τζόγου και τα VLTs. Το δεύτερο έχει να κάνει με τηλεοπτική συχνότητα, που θα συνδέει τη μια δουλειά με την άλλη.

>Το ζήτημα, όμως, είναι με ποια κυβερνητικά στελέχη μιλούν οι προαναφερόμενοι και ποιοι τους δίνουν υποσχέσεις. Πηγές του «Π» αναφέρουν πως η δουλειά και τα ραντεβού, μαζί με τις υποσχέσεις, κινούνται από γνωστό νομικό γραφείο. Το θέμα, όμως, είναι τι τάζει ο καθένας και πώς θα υλοποιηθούν αυτές οι υποσχέσεις.

>Και μια και πιάσαμε τα VLTs, να πούμε πως ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε παράταση της ανοικτής πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την παραχώρηση, έναντι ανταλλάγματος, του δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης 18.500 παιγνιομηχανημάτων VLTs στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου 2015.

>Σημειώνεται πως θα ακολουθήσει πρόσκληση σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους υποψήφιους παραχωρησιούχους. Η συμμετοχή στη διαδικασία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία που θα ακολουθήσει.

>Κακός χαμός έγινε στο υπουργείο Οικονομικών με την ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη πως ούτε ο ίδιος προσωπικά ούτε κανένας προσωπικός του συνεργάτης έδωσε απάντηση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφορικά με την εμπλοκή συγγενικών του προσώπων στην υπόθεση της τουριστικής αξιοποίησης των κατοικιών σε Αίγινα και Πλάκα. Και λέμε πως έγινε κακός χαμός γιατί ο υπουργός είχε βάλει διευθυντικό και υψηλόβαθμο στέλεχος (σοβαρό άνθρωπο) να απαντήσει και με τη διάψευσή του, αν έσκαγε καμιά ηχογραφημένη κασέτα, θα τον άδειαζε. Είπαμε, το ψέμα πρέπει να είναι ελεγχόμενο.

>Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας προκήρυξε διαγωνισμό μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την προμήθεια εξοπλισμού για την παροχή υποδομής ψηφιακής επιστημονικής έρευνας, και οργάνωσης, διαχείρισης, επεξεργασίας και αποθήκευσης ψηφιακού υλικού, που ανέρχεται στο ποσό των 1.415.000 ευρώ. Ρέει το χρήμα.

>Έχει κι άλλη ουρά το ζήτημα των εξοπλιστικών. Λίγη υπομονή. Κι αυτό το λέμε καθώς υπάρχει πρόσωπο-κλειδί με σχέσεις στις ΗΠΑ και -ειδικότερα- τις επιχειρήσεις τους. Όπως και να έχει, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προσέξει τα ζητήματα των ΑΝΕΛ. To ίδιο πρέπει να κάνουν και τα στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου.


Σχολιάστε εδώ