Κοιτάτε ποιοι μιλάνε…

*Ενώ η χώρα έχει χρεοκοπήσει, οι μεγάλοι υπόλογοι, οι δωσίλογοι, καλυπτόμενοι από το πνεύμα της γενικής ατιμωρησίας, από την OMERTA των «συναδέλφων» της συντεχνίας και το άρθρο 86 του Συντάγματος (υποσχέθηκαν ότι θα το αναθεωρήσουν το… 2021), κάνουν δηλώσεις ή δημοσιεύουν άρθρα «προβληματιζόμενοι για την κρίση που μαστίζει τη χώρα και για το μέλλον των νέων…».

*Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, με ενθουσιασμό μπορώ να πω, διάβασα στα «Νέα» άρθρο – ανάλυση του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, υπουργού χρηματιστηρίου και ΥΕΘΑ επί Σημίτη, όπου μας εκμυστηρεύεται ότι για να πάει εμπρός η Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζεται κτίσιμο εμπιστοσύνης.

*Στο ίδιο φύλλο δημοσιεύεται ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, όπου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, της θρυλικής οκταετίας της κορύφωσης της διαφθοράς και της αρπαχτής, μίλησε σε δείπνο που οργάνωσε το Δίκτυο Ελλήνων Βελγίου «ΑΡΓΩ». Ο κ. Σημίτης ήταν, λέει, εξαιρετικά αιχμηρός για το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα. Εδώ ξανατρελαίνεσαι…

*Η εφημερίδα επισημαίνει τη νοσταλγία από την οποία διακατέχονται πολλοί Έλληνες των Βρυξελλών, όταν βλέποντας τη σημερινή κατάσταση αναλογίζονται την περίοδο Σημίτη. Εδώ αποτρελαίνεσαι εντελώς!

*Ξέχασα να σας ενημερώσω! Ο υπουργός Οικονομικών της β’ περιόδου Σημίτη κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ο δανειζόμενος μανιωδώς για να δίνει χρήμα στους βαρώνους του κόμματος για έργα, εξοπλισμούς, κ.λπ., ουδέποτε κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για αυτή την κραιπάλη. Μόλις προχθές διορίσθηκε από την αριστερή κυβέρνηση αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Έπρεπε να αμειφθεί…

Κι ο χορός καλά κρατεί

*Από το 2009 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Γεώργιος Β’, Παπανδρέου ο Γ’, και τα επόμενα χρόνια του Παπαδήμου και Αντωνομπένηδων, το λαθρεμπόριο σιγαρέτων από 9% έφθασε το 26%.

*Η αξιόπιστη εταιρεία TRACE INTERNATINAL INC έδωσε πρόσφατα τα εξής στοιχεία για την Ελλάδα για όλους τους ενδιαφερόμενους για επενδύσεις (σε κλίμακα 0-100)

Κίνδυνοι επενδύσεων από παρεμβάσεις διαφθοράς: 63

Κίνδυνοι διαφθοράς σε συναλλαγές για την κυβέρνηση: 69

Νόμοι και προσπάθειες καταπολέμησης διαφθοράς: 44

Διαφάνεια κυβερνητικών ενεργειών: 57

Διαφάνεια σε ιδιωτικές συναλλαγές: 31
(το άριστα 0 το χείριστο 100)

*Καλή δουλειά έκαναν -πώς να το κάνουμε- οι Γιωργάκο – Παπαδήμο, Αντωνομπένηδες και θέλουν να επανέλθουν…

Όλα στη μούγκα;

*Το υπουργείο Άμυνας έχει γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας με εξαίρετους συνεργάτες.

*Τι συμβαίνει εκεί μαθαίνουμε από ανεύθυνα σχόλια του διαδικτύου ή τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

*Δεν επιβάλλεται η έκδοση κάποια ανακοίνωσης;

*Γίνομαι συγκεκριμένος:

*Αλλαγή διάρθρωσης γραφείου υπουργού (συστήνεται διπλωματικό γραφείο, διατηρείται αποδυναμωμένο το στρατιωτικό γραφείο, συστήνεται γραφείο διευθυντή που ελέγχει τα πάντα εκτός του Διπλωματικού- Φ 900/12/ 246431/05-03-15/ΥΕΘΑ).

*Παύθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή ΓΔΑΕΕ ο κ. Δ. Γεωργιόπουλος και στη θέση του τοποθετείται ο αντπχος ε.α. κ. Κοσμάς Βούρος με διετή θητεία (Φ 900/15/246445/05-03-15/ΥΕΘΑ). Εδώ οφείλω να σχολιάσω το ήθος του κ. Καμμένου, που καθόρισε διετή θητεία και όχι πενταετή, όπως έκανε ο κ. Ευ. Βενιζέλος για τον κ. Γεωργιόπουλο, ώστε να προκύπτει θέμα αποζημίωσης όταν η αποχώρηση γίνεται ενωρίτερα. Διερωτώμαι, ωστόσο, ο διαπρέψας στη θέση κ. Δ. Γεωργιόπουλος έχει ζητήσει αποζημίωση; Τόλμησε να το κάνει;


Σχολιάστε εδώ