Κατσέλη: Διαθέτουμε έναν ανεκτίμητο παραγωγικό συντελεστή, το επιχειρηματικό δαιμόνιο!

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να τα καταφέρουμε, είπε, εκφράζοντας την πίστη της ότι το καράβι, όχι μόνο της «μεγάλης μας τράπεζας» αλλά όλης της χώρας, θα βγει στη στεριά.

Διαθέτουμε έναν ανεκτίμητο παραγωγικό συντελεστή, το επιχειρηματικό δαιμόνιο. «Είναι η ικανότητα που εσείς, ως επιχειρηματίες, έχετε να αναπτύσσετε νέες καινοτόμες ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες, να αντιλαμβάνεστε τις τάσεις της αγοράς έγκαιρα, να διαβλέπετε ευκαιρίες, να αναλαμβάνετε το επιχειρηματικό ρίσκο και να διεισδύετε σε νέες δυναμικές αγορές και αλυσίδες αξίας και διεθνείς συνεργασίες, διεκδικώντας σημαντικά μερίδια αγοράς», τόνισε η κυρία Κατσέλη, φέρνοντας έναν άλλο αέρα στην Εθνική Τράπεζα.

Για να ανοίξει, όμως, ο δρόμος που θα μας βγάλει στο ξέφωτο, στην επόμενη μέρα, «προϋπόθεση είναι η σύμπραξη όλων: του κράτους, της επιχειρηματικής κοινότητας, του τραπεζικού συστήματος. Ο σχεδιασμός ή η υλοποίηση δημόσιων πολιτικών ποτέ δεν είναι αποτελεσματική αν δεν εμπλουτίζεται από την αρχή με την άποψη και τις εμπειρίες αυτών που καλούνται να τις εφαρμόσουν ή να τις υποστούν. Η αγορά, από την άλλη μεριά, παράγει αστοχίες και αναποτελεσματικότητα αν δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο και συντονισμός ενεργειών».

Στόχος και όραμα της Λούκας Κατσέλη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας είναι να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα, κάτι σαν τον «νόμο Κατσέλη», χάρη στον οποίο χιλιάδες νοικοκυριά γλίτωσαν το σπίτι τους από πλειστηριασμό, από την καταστροφή που προκάλεσε η θύελλα των Μνημονίων.


Σχολιάστε εδώ