Η παραμονή Διαμαντίδη και ο Καλάθης

Ο χρόνος παραμονής του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συζητήσεις του Γιαννακόπουλου με τον Νικ Καλάθη! Ο τελευταίος εξακολουθεί να προορίζεται για ηγέτης της ομάδας, αλλά δεν έχει αποφασίσει εάν σκοπεύει να επιστρέψει τώρα στην Ευρώπη ή αν θα παραμείνει στο NBA, είτε στο Μέμφις είτε σε άλλη ομάδα.

Για τον Καλάθη ενδέχεται να υπάρξει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ εφόσον αποφασίσει ο διεθνής γκαρντ τον επαναπατρισμό του. Φυσικά ο Παναθηναϊκός θα έχει το πάνω χέρι, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια ότι δεν θα τρελαθεί ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος δείχνει ικανός να τινάξει την μπάνκα στον αέρα; Από κει και πέρα, για τον Καλάθη θα υπάρξει κρούση και από τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ σε μεγάλη εκτίμηση τον έχει και ο Δημήτρης Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ.

***

Αγκαλιά «ξανθού» για τον Βεζένκοφ

Ο χορός των μάνατζερ για τα μάτια του Σάσα Βεζένκοφ έχει θορυβήσει τους ανθρώπους του Άρη. Και εκείνους που μετέχουν ήδη στη διοίκηση αλλά και όσους παρακολουθούν από κοντά την προσπάθεια εξυγίανσης. Με τον Γιάννη Ιωαννίδη να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την παραμονή του νεαρού φόργουρντ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και την επόμενη σεζόν. Ο «ξανθός» έχει ετοιμάσει το πλάνο αξιοποίησης του Βεζένκοφ μέσα από την αύξηση των αποδοχών, αλλά κυρίως με την ενίσχυση της ομάδας για να μπορέσει να την καταστήσει ανταγωνιστική ακόμα και στις διεθνείς διοργανώσεις. Ξέρει, βέβαια, ο Ιωαννίδης ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα καταφέρει ο Άρης να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Eurocup της επόμενης περιόδου. Γι’ αυτό και στους «κίτρινους» σήμανε συναγερμός για την κατάκτηση είτε της 3ης είτε της 4ης θέσης στην τελική βαθμολογία, μια και λογικά μόνο έτσι μπορεί να πάρει η ομάδα κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παράλληλα, στον Άρη οργανώνουν και ένα παιδομάζωμα σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα με στόχο να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα ούτως ή άλλως ανταγωνιστικά τμήματα υποδομής. Το σύνθημα, όμως, είναι «όλα τα ταλέντα της Μακεδονίας στον Άρη».

***

Η ΑΕΚ μπαίνει για τον Σταμάτη

Πέρα από τον Σάσα Βεζένκοφ, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν βάλει στο μάτι άλλο ένα μεγάλο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ, τον Δημήτρη Σταμάτη. Ο νεαρός γκαρντ του Πανιωνίου θεωρείται από πολλούς ως νέος Βασίλης Σπανούλης με ηγετικά προσόντα και έφεση στο σκοράρισμα. Παρασύρθηκε, βέβαια, και αυτός από την ελεύθερη πτώση των «κυανέρυθρων», αλλά το ταλέντο του είναι
αδιαμφισβήτητο και στην «Ένωση» θέλουν να επενδύσουν πάνω του για την επόμενη μέρα. Η μεταγραφή, βέβαια, μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί διότι στη Νέα Σμύρνη ακούν «ΑΕΚ» και βγάζουν σπυριά. Από την άλλη πλευρά, όμως, με τον Ντούσαν Σάκοτα στον πάγκο τους οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να εγγυηθούν σημαντικό ρόλο στον παίκτη από την πρώτη του σεζόν και έτσι έχουν τον τρόπο να τον δελεάσουν για να τους προτιμήσει από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό ή ακόμα και από τον Άρη, στον οποίο επίσης εξετάζουν την
περίπτωσή του.


Σχολιάστε εδώ