Η βιβλιοθήκη Αδαμάντιου Κοραή στη Χίο να αφεθεί να συνεχίσει το έργο της χωρίς κομματισμούς

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά το έργο που επιτελείται, κατά τα τελευταία χρόνια, στη Βιβλιοθήκη του Αδαμαντίου Κοραή στη Χίο υπό την άμισθη και εμπνευσμένη προεδρία του Χρήστου Μπελλέ. Η βιβλιοθήκη, που είναι μια από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες βιβλιοθήκες της Ελλάδος, και όχι μόνον, έγινε πραγματική κυψέλη πνευματικής κινήσεως, με πλήθος προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά.

Η αξιοκρατία, το πάθος και η δημιουργική προσφορά, χωρίς κανένα συμφεροντολογικό κίνητρο, δεν πρέπει να αναγνωρίζονται και να τιμώνται από την κοινωνία και την Πολιτεία;

Φαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση επανακάμπτει πάλι η καταστροφική κομματική συνήθεια όλες αδιακρίτως οι θέσεις να γίνονται λάφυρα για τους νικητές των εκλογών και τους θεωρούμενους ως «ημετέρους». Η Βιβλιοθήκη Αδαμάντιος Κοραής δεν πρέπει να πέσει θύμα αυτής της συνήθειας και πρακτικής.

Οι πολιτικοί ιθύνοντες και εποπτεύοντες της Βιβλιοθήκης πρέπει να τιμήσουν, στο πρόσωπο του Χρήστου Μπελλέ, την ανιδιοτελή προσφορά, το δημιουργικό πάθος και την αξιοκρατία και η κοινωνία να αντιδράσει και να υπερασπισθεί αξίες που έχουν καταλυτική σημασία για την πρόοδο, τη γνώση, τον πολιτισμό και τη δημιουργία. Ο Χρήστος Μπελλές να αφεθεί και να στηριχθεί για να συνεχίσει το έργο του.

Περικλής Νεάρχου
Πρέσβυς ε.τ.


Σχολιάστε εδώ