Δυσοίωνο το σήμερα και το αύριο της χώρας μας;

Οι ιθύνοντες της Γερμανίας γνωρίζουν άριστα –και ουδόλως το επιθυμούν, όπως άλλωστε και ο αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα– ότι ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» θα είχε δυσμενέστατες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Πράγμα που το αποδεικνύει και η δήλωση του γάλλου επιτρόπου της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί –έστω και υποκριτική, όπως φάνηκε εκ των υστέρων– ότι «αποτελεί δικαίωμα του κ. Τσίπρα και κάθε ευρωπαίου ηγέτη να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία». Φρόντισε, ωστόσο, να υπενθυμίσει –δούλος και αυτός της αχαλίνωτης γερμανοευρωπαϊκής ένωσης– τις κυρώσεις κατά της Μόσχας από το Συμβούλιο Υπουργών, αναμένοντας ίση μεταχείριση όλων των κρατών-μελών στο θέμα του εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ρωτήθηκε ο εν λόγω κύριος για τη φθηνότερη τιμή φυσικού αερίου που παραχωρεί η Ρωσία στη Γερμανία σε σύγκριση με την Ελλάδα, απάντησε: «Δεν απαντώ σε εικασίες…». Απάντηση αναίσχυντη και ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ, διότι δεν πρόκειται για εικασίες, αλλά για πραγματικό γεγονός.

Στις διαπραγματεύσεις με τους λεγόμενους «θεσμούς», η στάση των τελευταίων παραμένει αδιάλλακτη. Ζητούν η Αθήνα να κάνει την επόμενη κίνηση, εννοώντας να αποδεχθεί τη διατήρηση των Μνημονίων! Διαφορετικά θα την αφήσουν, λένε, να βράζει στο ζουμί της… Πλανώνται πλάνην οικτροτάτην. Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέκτησε την εξουσία με τις ψήφους του ελληνικού λαού, ενός λαού που τη στηρίζει μετεκλογικά –ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΧΤΕΣ– με απίστευτα στην έκτασή τους δημοσκοπικά ποσοστά. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, επομένως, ανήλθε στην εξουσία ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαδίμηρο Πούτιν περατώθηκε προ ολίγου και την παρακολούθησα στην τηλεόραση. Τα αποτελέσματά της υπήρξαν λίαν θετικά. Υπογράφηκαν συμφωνίες μεταξύ των δύο ηγετών –είχε προηγηθεί η υπογραφή συγκεκριμένης συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών Κοντζιά και Λαβρόφ– και ακολούθησε συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αμφότεροι εντυπωσίασαν, στέλνοντας έμμεσα μηνύματα σε ευρωπαίους κυρίως αποδέκτες, αλλά και στον ΟΗΕ. (Ο πανέξυπνος Αλέξης είχε φροντίσει το πρωί της Τετάρτης να καταθέσει στεφάνι για τους πεσόντες Ρώσους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, πράγμα που το ανέφερε κατενθουσιασμένος ο Πούτιν.)

Αξίζει ιδιαίτερης μνείας ότι ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τη Δευτέρα στη Βουλή η εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια. Εξεταστική επιτροπή που ενοχλεί σφόδρα τόσο την κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου όσο και τους… αθώους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο. Η εξαιρετικά επιμελής νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχεται τα άσφαιρα πυρά μελών της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και μη, επειδή εκτελεί με τον καλύτερο τρόπο το πατριωτικό της καθήκον.

Ο προαλειφόμενος τζιτζιφιόγκος για την αρχηγία της ΝΔ –τον άκουγα το πρωί στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου πηγαίνοντας να αγοράσω εφημερίδες– την έβριζε καπηλικότατα με το ελαφρό ψεύδισμα της φωνής του. Εννοώ, αν δεν το καταλάβατε, τον επιστήθιο φίλο τού Χριστοφοράκου, που του είχε φτιάξει στην εντέλεια το γραφείο του με τα τότε αρτιότερα υλικά της Siemens ΤΖΑΜΠΑ! Αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε η πλουσιοπάροχη δωρεά, αναγκάστηκε να πληρώσει το σχετικό ποσό με… δόσεις. Με δόσεις για να θεωρηθεί φτωχός, όπως όλη η οικογένειά του άλλωστε… (Το πώς έφυγε σαν κύριος ο Χριστοφοράκος από την Ελλάδα είναι άλλη υπόθεση. Θυμάμαι, πάντως, τη δύσκολα αποκρυπτόμενη αμηχανία της Ντόρας, υπουργού Εξωτερικών εκείνη την εποχή, μόλις έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων αυτή η αναχώρηση.)

Ο περί ου ο λόγος τζιτζιφιόγκος, λοιπόν, θριαμβολογεί στη Βουλή απαιτώντας κάθε λίγο και λιγάκι τον λόγο, εμφορούμενος από την κίβδηλη πεποίθηση ότι παραδίδει μαθήματα αγορεύσεων στους νέους αντιπολιτευόμενους συναδέλφους του.

Όσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχει πρόβλημα. Αντίθετα, γνωρίζει ότι ο ψόγος αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα μας και τον λαό μας είναι ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ για εκείνη.


Σχολιάστε εδώ