Έχει η Ευρώπη μέλλον ως οικονομική και πολιτική οντότητα;

Ο Πολ Κρούγκμαν, γκουρού της παγκόσμιας οικονομίας, από τα χείλη του οποίου κρέμονται πολιτικοί και επενδυτές, θα βρεθεί στην Αθήνα προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI – INERPOST). Σκοπός της επίσκεψης είναι να δώσει μια ομιλία με θέμα «Europe: What next?» για την πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας. Θα μιλήσει, επίσης, και για τις πολιτικές που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να καταστεί βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Την ομιλία, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Megaron Plus, θα προλογίσει ο Γεράσιμος Αρσένης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την προσεχή Παρασκευή, στις 17.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 16.00.

Όποιος δεν έχει ακούσει έστω μία φορά σχολιαστές και οικονομολόγους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους από το βήμα των Μέσων Ενημέρωσης με αφορμή τους «χρησμούς» του μέγιστου οικονομολόγου και αρθρογράφου -το μπλογκ του οποίου φιλοξενούν οι «New York Times»-, μάλλον δεν κατοικεί στη χώρα μας. Κι αυτό γιατί οι δημόσιες τοποθετήσεις του για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και για τις πολιτικές λιτότητας έχουν πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων. Κυρίως επειδή έχει καταδικάσει κατ’ επανάληψη τη στάση των «θεσμών» και τη «στενόμυαλη» εμμονή με το δημοσιονομικό χρέος και το πρωτογενές πλεόνασμα.


Σχολιάστε εδώ