302.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν από την κατάρρευση της οικοδομής!

Μέσα στα έξι χρόνια της κρίσης, 2008 – 2013, η οικοδομή ενταφιάσθηκε με όλη τη σημασία της λέξης και αυτό το επιβεβαιώνουν οι αμείλικτοι αριθμοί. Χάθηκαν 302.000 θέσεις εργασίας από τον χώρο των κατασκευών, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ. Η προστιθέμενη αξία του ευρύτερου τομέα υποχώρησε το 2013 στα 8,1 δισ. ευρώ (περίπου 4% του ΑΕΠ), έναντι 22,5 δισ. ευρώ (11% του ΑΕΠ) το 2006!

Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε ένα ευρώ δαπάνης στις κατασκευές, προστίθενται 1,8 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, από τα οποία τα 0,4 ευρώ μπαίνουν στο δημόσιο ταμείο.

Κατρακυλούν οι τιμές των ακινήτων στη Θράκη!

Η κατάρρευση των τιμών στα ακίνητα λόγω της οικονομικής κρίσης δεν περιορίστηκε στην Αθήνα και γενικά στις μεγάλες πόλεις και στα αστικά κέντρα. Έπληξε και την επαρχία και τις ακριτικές περιοχές, σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Στα τόσα προβλήματα επιβίωσης που έχει η Θράκη -πριν από μία εβδομάδα πεδιάδες χιλιάδων στρεμμάτων μεταβλήθηκαν σε λίμνες και κινδύνευσαν ακόμη και κατοικημένες περιοχές- προστέθηκε και το νέκρωμα της οικοδομής, με την ανεργία να έχει φθάσει στο 28%! Οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει αρκετά. Στην Ορεστιάδα καταγράφηκαν μειώσεις στις κατοικίες μέχρι 40%, στα δε οικόπεδα 60% και πάνω.


Σχολιάστε εδώ