Φαβορί ο ΠΑΟ για το κύπελλο!

«Κι εδώ δεν κατορθώσαμε να αποφύγουμε τις νεκρές ζώνες, αλλά καταφέραμε να τις ελαχιστοποιήσουμε. Εμείς ως ομοσπονδία δεν θέλαμε νεκρές ζώνες, αλλά η αστυνομία έκρινε πως πρέπει να γίνει. Σίγουρα δεν θα είναι το έκτρωμα των προηγούμενων ετών με 700-800 άτομα. Πρόκειται για δύο ιστορικά σωματεία, τον Παναθηναϊκό που έχει κατακτήσει τόσους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη, και τον Απόλλωνα που φτάνει για δεύτερη φορά σε τελικό. Εύχομαι να γίνει ένα ματς που θα χαρούμε όλοι μας, να κερδίσει ο καλύτερος και πιο τυχερός και να είναι μια πραγματική γιορτή», δήλωσε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, πάντως, μπήκε ήδη στο στόχαστρο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον τρόπο που μοίρασε τα εισιτήρια στις θέσεις των επισήμων, με το αφεντικό του «τριφυλλιού» να κατηγορεί ουσιαστικά τον Τσαγκρώνη για έλλειψη σεβασμού απέναντι στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και την προσφορά της στον αθλητισμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Απόλλωνας θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί τη φρεσκάδα του απέναντι στους «πράσινους». Με διάθεση για πολλές επιθέσεις και ανοικτό σκορ, το οποίο κατά τη γνώμη του Νίκου Βετούλα δύσκολα θα ακολουθήσουν οι παίκτες του Ντούσαν Ιβάνοβιτς, όπως έδειξαν και στο ματς με την Άλμπα. Ούτως ή άλλως, στον Παναθηναϊκό υπάρχει γκρίνια για το κοουτσάρισμα του Ιβάνοβιτς, ο οποίος βιώνει την αμφισβήτηση.

***

Δένουν Σφαιρόπουλο στον Ολυμπιακό

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές Ανατόλου κράτησε ζωντανούς τους «ερυθρόλευκους» στη διεκδίκηση της 2ης θέσης στον όμιλο της Ευρωλίγκας, άρα και του πλεονεκτήματος στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Παρά τις τέσσερις σημαντικές απουσίες, η ομάδα του Πειραιά τα κατάφερε περίφημα απέναντι στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους παίκτες του.

Η Εφές έχει πολύ υψηλότερο μπάτζετ σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος αγωνίστηκε δίχως τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Σλούκα, Μιχάλη Τσαϊρέλη και Μπρεντ Πετγουέι! Άλλη ομάδα θα λύγιζε με τόσες απουσίες, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ρόστερ και όχι μόνο οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε μια σημαντική νίκη, αλλά έβγαλε στο προσκήνιο και τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο νεαρός φόργουορντ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για την αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Αφενός περιόρισε στην άμυνα τον εκπληκτικό Στράτο Περπέρογλου και αφετέρου πέτυχε καθοριστικούς πόντους. Εδώ και δύο εβδομάδες στον Πειραιά πίνουν νερό στο όνομα του Σφαιρόπουλου. Όχι πως είχαν αμφιβολίες για τις ικανότητές του, αλλά όπως και να το δει κάποιος, δικαιολογημένα ξετρελάθηκαν μαζί του ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Τα δύο αφεντικά της ΚΑΕ αποφάσισαν να δέσουν τον έλληνα τεχνικό στο λιμάνι και, μάλιστα, με στόχο να του κάνουν το ερχόμενο καλοκαίρι και ένα δώρο για να ενισχύσουν τις προσπάθειές του να κατακτήσει την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη!


Σχολιάστε εδώ