Το ΣΕΠΕ Πειραιά α λα καρτ κάνει ελέγχους…

***

Ενδιαφέρον του ΕΜΠ για τη Ράλλειο

Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η προοπτική αξιοποίησης του κτιρίου της πρώην Ραλλείου ως Δικαστικού Μεγάρου.

Καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχουν προσφερθεί να κάνουν δωρεάν τις μελέτες για την διαμόρφωση του χώρου και τη στατική επάρκεια του κτιρίου αναθέτοντάς τες ως πτυχιακή εργασία στους φοιτητές τους. Μάλιστα, καθηγητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής επισκέφθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι τον χώρο του κτιρίου – φαντάσματος, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Πειραιά και του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης μας, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να έχουν προσωπική άποψη για το τι μπορεί να γίνει.

Σημειώνουμε ότι άλλος καθηγητής του Πολυτεχνείου έχει προσφερθεί να κάνει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα πρωτοποριακή μελέτη ακουστικής και ηχητικής μόνωσης των αιθουσών δεδομένου ότι σε αυτές θα γίνονται τα ακροατήρια των διαφόρων υποθέσεων που εκδικάζονται.

***

// Το παζάρι επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή ο δήμαρχος Γ. Μώραλης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου Γιάννη Μελά και διαπίστωσε την εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία του. Μίλησε με εμπόρους και καταναλωτές και άκουσε παράπονα και αιτήματα. Μετά την περιοδεία του ο Γ. Μώραλης δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από αυτά που είδα, ωστόσο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ακόμα και αυτό το παζάρι, το οποίο είναι σε έναν στενό δρόμο και δεν είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε, μπορεί να αναβαθμιστεί. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω βελτιώσεις».

// Άνοιξε και φέτος τις πύλες του το πασχαλινό bazaar του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου. Χειροποίητες δημιουργίες, πασχαλινά δώρα, γλυκίσματα, κουλουράκια και λικέρ διατίθενται στους επισκέπτες ενώ τα έσοδα, φυσικά, αξιοποιούνται υπέρ του ορφανοτροφείου. Τον χώρο επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή ο δήμαρχος Πειραιά, σε μια συμβολική κίνηση με την οποία ήθελε να δείξει πως ο Δήμος συμπαρίσταται και στηρίζει παρόμοιες πρωτοβουλίες.

// Τιμητική διάκριση στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βαγγέλη Μαρινάκη, που είναι παράλληλα δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, απένειμε η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά τους στο Ίδρυμα και τη συμβολή τους στην ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Ο δήμαρχος Πειραιά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για να στηρίξουν την εκστρατεία της Τράπεζας, έγιναν οι ίδιοι εθελοντές δότες μυελού των οστών. Επίσης συζήτησαν με την κ. Βαρδινογιάννη τους τρόπους ενδυνάμωσης και στήριξης του έργου του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» και της «ΕΛΠΙΔΑΣ» από τον Δήμο Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

// Μετ’ εμποδίων, πλέον, η κίνηση στο κέντρο του Πειραιά. Τα έργα για το τραμ έχουν επεκταθεί σ’ όλους σχεδόν τους κεντρικούς δρόμους και τις ώρες αιχμής παρατηρείται το αδιαχώρητο. Μετά τη Γρηγόρη Λαμπράκη, τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν έργα στη Βασ. Γεωργίου Α’ και στην Εθνικής Αντιστάσεως. Το μόνο θετικό σ’ αυτήν την ιστορία, που θα… παιδέψει για έναν περίπου χρόνο ακόμα τους Πειραιώτες και όσους για διάφορους λόγους θα κινηθούν κατά το διάστημα αυτό στην πόλη μας, είναι ότι ενεργοποιήθηκε για τα καλά η Τροχαία Πειραιά και παρεμβαίνει αποφασιστικά όπου δημιουργούνται προβλήματα. Ο διοικητής της Σπύρος Λάσκος από τα χαράματα βρίσκεται στους δρόμους μαζί με τον υποδιοικητή Φώτη Νικολάκη και υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

// Δεν φαίνεται… φως για τη Ράλλειο. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας και ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού κ. Κροκίδας ενημέρωσαν αντιπροσωπεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά για το πρόβλημα που υπάρχει και έχει οδηγήσει σε διακοπή των εργασιών. Όπως είπαν οι ιθύνοντες του ΟΣΚ, ο εργολάβος απαίτησε να πληρωθούν γύρω στα 600.000 ευρώ επιπλέον για διαφορές τιμών στα υλικά που χρησιμοποίησε. Τελικά συμβιβάστηκαν στα 147.000 ευρώ. Όμως, το θέμα έχει κολλήσει διότι ο εργολάβος δεν παραιτείται από το δικόγραφο της προσφυγής του για αναγνώριση της αυτοδίκαιης διάλυσης της εργολαβίας. Αν δεν το πράξει μέχρι την Τετάρτη, αυτόματα κηρύσσεται έκπτωτος και προχωρεί η διαδικασία ανάθεσης του έργου στον δεύτερο μειοδότη.

// Η Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη επανεξελέγη πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος από τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, που προήλθε από τις εκλογές που έγιναν πριν από 15 μέρες περίπου. Το νέο ΔΣ συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα και συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος: Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, Α’ αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Λασκαρίδης, Β’ αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Μολφέτας, γενικός γραμματέας: Τιμόθεος Μασούρας, ταμίας: Νικόλαος Σερέτης, μέλη: Γεώργιος Δεσποτόπουλος, Ηλίας Νταλούμης, Νικήτας Νικητάκος, Ιωάννης Λιναρδάκης.

// Αντιπροσωπεία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, τον αντιπρόεδρο Δ. Τσατσαμπά και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Μ. Ευθυμιάδη και Δήμο Σταματάτο, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη και συζήτησαν θέματα περιβαλλοντικής ανάπλασης και προοπτικές στενότερης συνεργασίας των δύο πλευρών. Στη συνάντηση μετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Π. Καλογερόγιαννης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρασίνου Στ. Βοϊδονικόλας και η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Κ. Λαουλάκου. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα δύο μέρη συμφώνησαν στην αποτροπή κάθε ιδέας ή προοπτικής για τη μεταφορά των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια.

// Στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος είναι προσαρμοσμένο το πρόγραμμα του Δημοτικού Ραδιοσταθμού του Πειραιά Κανάλι 1. Καθημερινά θα γίνονται μεταδόσεις των Ιερών Ακολουθιών (Νυμφίου, Νιπτήρος, Αγίων Παθών, Αποκαθήλωσης και Επιταφίου), ενώ στις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον Σταθμό, θα μιλήσει για το νόημα των ημερών και τη θέση της Πειραϊκής Εκκλησίας απέναντι στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί και από τη Web TV του σταθμού. Τη Μεγάλη Τετάρτη άλλη, πολύ ενδιαφέρουσα, συνέντευξη του Μητροπολίτη μας στον Μάκη Κουρή, θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στις 10 το βράδυ. Μην τη χάσετε!

// Μια διευκρίνιση για την υπόθεση της άσκησης ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για τη διενέργεια της κλινικής μελέτης «RELIVE» στην καρδιολογική κλινική του «Τζανείου» από το 2002 μέχρι το 2006. Η δίωξη δεν ασκήθηκε επειδή δεν ήταν εγκεκριμένα τα φάρμακα, αλλά γιατί η μελέτη δεν ήταν εγκεκριμένη και ως εκ τούτου χρησιμοποιήθηκαν οι ασθενείς ως… πειραματόζωα! Το κόστος της εφαρμογής της μελέτης αυτής παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο.

// Η βόμβα που θα… σκάσει οσονούπω, στο Πέραμα θα αφορά τα δημοτικά καταστήματα. Και τα… θραύσματα θα πάρουν όχι μόνο τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και τις προηγούμενες. Την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή διαλύθηκε πριν συνεδριάσει γιατί το κλίμα είχε γίνει εκρηκτικό. Αν και η συνέχεια είναι το ίδιο εκρηκτική, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Για να δούμε…

// Κλειστά είναι από την περασμένη Πέμπτη τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Πειραιά, το Τζάνειο και το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι γιατροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί έχουν να πληρωθούν εφημερίες από τον περασμένο… Δεκέμβρη! Κάποιοι διευθυντές κλινικών στο Τζάνειο προσπάθησαν με απειλές και πιέσεις να βάλουν τους ειδικευόμενους να δουλέψουν για να λειτουργήσουν οι κλινικές τους αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι, η επίσχεση συνεχίζεται μέχρι… νεωτέρας!


Σχολιάστε εδώ