Στηρίζει τους Παπασταύρους ο Σαμαράς!

Διεθνείς διαστάσεις πήρε η αποκάλυψη του «ΠΑΡΟΝ» στο φύλλο της 22ας Μαρτίου ότι από το Μαξίμου επιχειρήθηκε, με παρέμβαση στο ΣΔΟΕ, να κλείσει η υπόθεση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου -δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές-, αλλά ο υπάλληλος που χειριζόταν τον φάκελο όχι μόνο αρνήθηκε αλλά και κατήγγειλε εγγράφως στον προϊστάμενό του τις πιέσεις που δεχόταν.

Το ρεπορτάζ μας το αναδημοσίευσε η πολύ γνωστή, έγκυρη ιταλική εφημερίδα «La Stampa», με τίτλο «Ο Παπασταύρου ήταν στο ελληνικό σκέλος της λίστας Φαλτσιάνι»! Το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Τόνια Μαστρομπουόνι, γράφει:

«Όταν, όμως, προκηρύχθηκαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ένας υψηλά ιστάμενος του ΣΔΟΕ ζήτησε από τον υπεύθυνο της έρευνας να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Εκείνος, όμως, αντιστέκεται, γράφει τις ενστάσεις του σε κείμενο που παραδίδει στους ανώτερούς του και καταγγέλλει την ανορθόδοξη πρακτική να του ζητείται, προφορικά, να βάλει στο αρχείο μια υπόθεση». Προσθέτει, επίσης: «Δεν προκύπτει από πουθενά, κατά τα στοιχεία της HSBC, ότι ο Μιωνής διαχειριζόταν τους δύο λογαριασμούς, με “υπεύθυνο” τον Παπασταύρου, 5091443771 και “Stabri ltd”, όπως είχαν υποστηρίξει, αντιθέτως, στην κατάθεσή τους, τόσο ο Παπασταύρου όσο και ο ίδιος ο Μιωνής».

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ» είχε ως εξής:

«Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, από τον αρμόδιο προϊστάμενο του ΣΔΟΕ ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις στον ελεγκτή που χειριζόταν τον “φάκελο Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ” προκειμένου να κλείσει την υπόθεση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Ημερομηνία καθόλου τυχαία. Ύστερα από 10 μέρες, στις 25 Ιανουαρίου, γίνονταν οι εκλογές και στο Μαξίμου ήξεραν ότι θα τις χάσουν. Οι πιέσεις ήταν τόσο ασφυκτικές, που ο χειριστής του “φακέλου Παπασταύρου” αναγκάσθηκε να στείλει έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ στην οποία υπαγόταν, όπου γράφει ότι “…πιέσθηκα από τον προϊστάμενό μου να ολοκληρώσω την έρευνα της υπόθεσης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου…”, σημειώνοντας ότι η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει γιατί εκκρεμεί η προσκόμιση εγγράφων που έχουν ζητηθεί από τον κ. Παπασταύρου και μέχρι τώρα δεν τα έχει πάει.

Δυστυχώς για τον συνεργάτη του κ. Σαμαρά, δεν πρόλαβαν να κλείσουν τον φάκελο…».

Τον καλύπτει ο Σαμαράς!

Στο σκάνδαλο Παπασταύρου αναφέρθηκε, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατέθεσε και το σχετικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, θέτοντας το ερώτημα, με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό: «Γιατί από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόνο 25 ονόματα;» και προσθέτοντας: «Σήμερα πληροφορηθήκαμε από ξένα δημοσιεύματα ότι παραιτήθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι γιατί τους ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να μην ελεγχθεί στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού».

Ο κ. Σαμαράς, αντιδρώντας σύμφωνα με αυτό που έλεγαν οι παλιοί, ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», αντί να αμφισβητήσει την αλήθεια αυτού που κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας, έσπευσε όχι μόνο να προσφέρει πλήρη κάλυψη αλλά και να απαλλάξει και τους 2.062 που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ ως φοροφυγάδες, λέγοντας: «Μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρους» (!) και αφήνοντας άφωνη τη Βουλή. Φράση με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει τους στενούς δεσμούς που έχει με τον Παπασταύρου. Δεν νομίζουμε να υπάρχει προηγούμενο στον κόσμο να δίνει πρωθυπουργός συχωροχάρτι σε στενό του συνεργάτη το όνομα του οποίου… κοσμεί μυστική λίστα με άτομα που έχουν φυγαδεύσει κρυφά λεφτά στον παράδεισο της φοροδιαφυγής, την Ελβετία.

***

Τσίπρας: Έχει η χώρα όχι δέκα Παπασταύρους αλλά 2.062, κύριε Σαμαρά!

Πληρωμένη ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πλήρη κάλυψη που πρόσφερε ο πρώην πρωθυπουργός στον δικό του άνθρωπο, τον Παπασταύρου: «Σας τιμά να τον υπερασπίζεστε. Συνεργάτης σας ήταν. Δεν σας τιμούσε βέβαια που του παρείχατε ασυλία όσο ήσασταν στην κυβέρνηση και ήταν συνεργάτης σας, συνεργάτης του πρωθυπουργού στους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Είπατε μακάρι η χώρα να είχε άλλους δέκα Παπασταύρους. Δεν έχει άλλους δέκα, κύριε Σαμαρά. Άλλους 2.062 έχει, και είναι στη λίστα Λαγκάρντ και θα ελεγχθούν ένας προς έναν».


Σχολιάστε εδώ