Στηρίζει τον Πανούση ο Τσίπρας

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης και τις προτροπές για παραίτηση ή αποπομπή του κ. Πανούση, ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν αποδοκίμασε τις απόψεις του, αλλά επιπλέον κατέστησε σαφές ότι δεν υφίσταται ζήτημα. Σε σημείο, δε, που σε non-paper που διένειμε στα Μέσα Ενημέρωσης το Μέγαρο Μαξίμου να αναφέρεται ότι η κριτική που άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός δεν είχε στόχο την κυβέρνηση ή κάποιον από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Κόντρα στη γενική εντύπωση ότι τα βέλη του κ. Πανούση είχαν στόχο πρωτίστως τους υπουργούς Εσωτερικών Ν. Βούτση (με τον οποίο υπήρχε διάσταση απόψεων) και Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και δευτερευόντως βουλευτές και στελέχη που έχουν ταχθεί υπέρ της… χαλαρής αστυνόμευσης, μεταξύ αυτών ενδεχομένως και την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου. Κατά συνέπεια, όλοι κατέληξαν στο εύλογο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει τον κ. Πανούση και ουδόλως συμμερίζεται τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν σε βάρος του, με πιο βασική ότι το άρθρο του προξένησε ζημιά στην κυβέρνηση. Αν ίσχυε κάτι διαφορετικό, ο κ. Τσίπρας θα είχε προχωρήσει ήδη στην απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι ο ίδιος ο κ. Πανούσης έσπευσε να διευκρινίσει με δηλώσεις του ότι ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τις θέσεις του και ότι όσα ανέφερε στο άρθρο του είχαν στόχο τη στήριξη της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, κυβερνητικοί παράγοντες πλησίον του πρωθυπουργού επιρρίπτουν ευθύνες στον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση για τη διαμάχη του με τον κ. Πανούση, γεγονός που υποχρέωσε τον κ. Τσίπρα να εντάξει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ανέφεραν, δε, ότι οι απόψεις του κ. Βούτση σχετικά με την αστυνόμευση αποτελούν κατάλοιπα των ιδεολογικών καταβολών του, που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Η ένταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη μετακόμιση αυτή, αντίθετα φοβούνται ότι θα δυσκολέψει περαιτέρω το έργο του. Από την άλλη πλευρά, όσοι ήταν υπέρ της δομικής αυτής αλλαγής επισημαίνουν ότι στο Δικαιοσύνης υπάρχουν κλάδοι με συναφές προς την Αστυνομία έργο. Μιλούν συγκεκριμένα για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, την οικονομική Αστυνομία κ.ά.


Σχολιάστε εδώ